Annonce
Jelling

Malthe har gået med skjorten i 365 dage: Var til kobberbryllup i FDF-uniform

Hvis FDF-skjorten ser lidt brugt ud, er det med god grund. Malthe Østergaard Jørgensen har nemlig haft den på i et helt år - både til FDF, i skole og til familiefødselsdage. Foto: Anders Kynde

14-årige Malthe Østergaard Jørgensen er stolt FDF'er i tykt og tyndt. Nu har han haft den blå skjorte på i et helt år.

Hvejsel: - Hvis de andre drenge i klassen, kan gå rundt i alverdens fodboldtrøjer, kan jeg vel også gå rundt i min FDF-skjorte.

Ordene kommer fra Malthe Østergaard Jensen. Han er medlem af Jelling FDF og har netop gennemført en særdeles iøjnefaldende udfordring. En udfordring, der ganske enkelt handler om at have FDF-uniformen på i et helt år. Ikke bare, når han har været til FDF hver tirsdag aften, men også til andre fritidsaktiviteter, til familiefester eller i skolen.

- Lige så snart jeg har været udenfor grundens fire hjørner, skulle jeg have skjorten på. For eksempel har jeg også haft skjorten på, da jeg var til kobberbryllup eller var på ferie i Kroatien, fortæller Malthe Østergaard Jensen, som tilføjer, at skjorten dog ikke var på, når han var ude at bade ved de kroatiske strande.

Regler


  • For at erhverve sig det såkaldte skjorty-mærke, skal have sin FDF-uniform på i et helt år.
  • Et helt år er ifølge reglerne 365 dage ud af 400 dage.
  • Så snart man er ude for hjemmet, skal skjorten være på.
Malthe Østergaard Jørgensen bor i Hvejsel og går til FDF hver tirsdag i Jelling. Foto: Anders Kynde

En enkelt forglemmelse

Som et tegn på Malthe Østergaard Jensens bedrift modtager han et såkaldt skjorty-tegn, der kan syes på FDF-skjorten. Her hænger der i forvejen adskillige mærker, der beviser, hvad Malthe har opnået i de godt ni år, han har været aktiv i Jelling FDF, der har hjemme på Plantagevej 2B.

- Selv om det har været sjovt at have skjorten så meget på, bliver det også rart, at jeg endelig kan tage den af, når jeg ikke har lyst til at have den på, siger Malthe Østergård Jensen.

En enkelt gang glemte han at få den på i skole, husker han.

- Jeg gik lidt i panik, da jeg opdagede det. Heldigvis havde min papfar mulighed for at hente skjorten til mig, så jeg hurtigt kunne få den på, fortæller den unge FDF'er.

Har brugt tre deodoranter

Et nærliggende spørgsmål at stille til Malthe Østergaard Jensen er, hvad hans klassekammerater på Bredagerskolen har sagt til, at han trofast har stillet op i den karakteristiske, blå skjorte hver eneste skoledag?

- Ikke så meget. Jeg har ikke oplevet, at der er nogen, der har gjort grin med det. Til gengæld har jeg været let at genkende, når jeg har gået rundt i Jelling eller på gågaden i Vejle, siger han med et smil.

En anden detalje - og udfordring - ved at være iført skjorten så ofte, er hygiejnen og især lugten. Men her har Malthe benyttet sig af en simpelt trick.

- Det har været udfordrende at holde skjorten fuldstændig ren og fri for at lugte dårligt. Den er blevet vasket en gang om ugen, men det har ikke helt været nok, så derfor har jeg jævnligt taget den med udenfor og oversprøjtet den med deodoranten. Jeg har nok brugt tre deodoranter på det, fortæller han.

Mor bliver glad

Gennem de senere år er det blevet mere populært for unge FDF'ere og spejdere - som ej må forveksles med hinanden - at prøve lignende udfordringer, hvor man i et helt år eksempelvis sover udenfor eller går i shorts.

For Malthe Østergaard Jensen er der ikke en ny udfordring i samme kaliber i vente. Endnu.

- Jeg finder på mange skøre ting, men nu glæder jeg mig mest bare til at få skjorten af. Det bliver min mor også glad for. Dog kommer jeg nok til at savne de mange lommer, der er i skjorten, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce