Annonce
Kultur

Coronaalarm i Vejle: Bryan Adams i fare - Malurt aflyser - Automessen gør ikke - læs om alle de berørte arrangementer

Bryan Adams kommer formentlig ikke til Vejle som planlagt. Pr-foto
Statsministeren opfordrer til, at alle arrangementer med over 1000 deltagere aflyses. Redaktionen har samlet et overblik over begivenheder i Vejle, der aflyses - eller gennemføres som planlagt.

Vejle: Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrede fredag til, at alle arrangementer, der forventes at samle over 1000 deltagere, aflyses. Opfordringen er et led i regeringens indsats for at dæmme op for coronavirus-smitten, der har spredt sig over det meste af verden.

Her er, hvad vi vidste om berørte arrangementer i Vejle og omegn fredag eftermiddag.

Kontakt os gerne med yderligere oplysninger: vejle@vafo.dk

1. Bryan Adams-koncert i stor fare

Vejle: Den udsolgte koncert med Bryan Adams i Spektrum ved DGI Huset fredag 20. marts er i stor fare for at blive aflyst på grund af coronavirus-smittefaren.

Det oplyser Lars ”Charlie” Mortensen til Vejle Amts Folkeblad. Han er leder af Jelling Musikfestival, der sammen med Vejle Musikteater står bag koncerten med Bryan Adams. Tidligere fredag sagde festivallederen, at koncerten var blevet aflyst, men det er ikke 100 procent sikkert endnu, understreger han nu.

- Koncerten hænger i en tynd tråd, og den er i stor fare for at blive aflyst. Men vi er nødt til at slå koldt vand i blodet, da det er en nylig opstået situation. Publikum skal selvfølgelig få besked om, hvad det ender med, siger Lars ”Charlie” Mortensen.

Bryan Adams’ koncerter i Horsens den 18. og 19. marts hænger også i en tynd tråd.

2. Dyt-dyt - Automessen kører som planlagt

Vejle: Arrangøren af Automessen i DGI Huset i denne weekend har i skrivende stund (fredag eftermiddag) ingen planer om at aflyse.

- Messen åbner om mindre end et døgn. Og vi er i fuld gang med at stille op, så derfor gennemfører vi, siger messearrangør Klaus Jensen til Vejle Amts Folkeblad.

Et scenarie kan blive, at der højst lukkes 1000 mennesker ind ad gangen. Og når der så er nogle, der forlader messen, kan der lukkes nye ind, vurderer Klaus Jensen. Han tilføjer, at det kun er en anbefaling, der er kommet fra regeringen.

3. Malurt bliver hjemme fredag aften

Vejle: Vejle Musikteaters koncert med Malurt fredag aften gennemføres ikke. Det oplyses på Malurtforsanger Michael Falchs facebookprofil.

Koncerten er ellers udsolgt, og dermed var der udsigt til over 1100 gæster. Statsminister Mette Frederiksen (S) har opfordret til, at alle arrangementer med over 1000 deltagere aflyses på grund af faren for smitte med coronavirus.

Kravet om aflysning, hvis der er over 1000 deltagere, blev i første omgang løst ved, at Malurt bad gruppens egne gæster blive væk. Men det rakte ikke.

Koncerten gennemføres i stedet 19. maj 2020, oplyser Vejle Musikteater.

"Koncertbillet samt eventuel spisebillet og nempause-billet er gældende til den nye koncert-dato," hedder.

"Hvis du er forhindret i at komme til koncerten den 19. maj, er du velkommen til at skrive til vores billetkontor på musikteatret@vejle.dk. Så vil du blive kontaktet direkte hurtigst muligt," skriver Vejle Musikteater.

4. DGI aflyser fire opvisninger i Vejle

Vejle: DGI Sydøstjylland oplyser, at de fire gymnatikopvisninger i DGI Huset Vejle, der var planlagt til 7.. 8, 14. og 15. marts, alle er aflyst.

- Vi er helt enige med statsministeren i, at vi er fælles om opgaven. Vi bakker fuldt ud op om myndighedernes anbefalinger, fortæller direktør i DGI Sydøstjylland Per Stokholm.

5. Temadag med "Hjernen i fokus" er aflyat

Vejle: Det er ikke kun store koncerter, der bliver aflyst efter statsministerens udmelding.

Vejle Kommune aflyser temadagen ”Hjernen i fokus”.

Den skulle være holdt tirsdag 10. marts fra klokken 16. Herefter kunne deltagerne for eksempel have talt med patientforeninger og lyttet til foredrag.

Helle Arndt skulle for eksempel have fortalt sin private historie. Som ung stod med tre mindre børn, da hendes mand fik et slagtilfælde.

Men det kommer ikke til at ske. Årsagen er, at man gerne vil passe på de mennesker i målgruppen, som kunne være ekstra sårbare overfor den ny coronavirus.

- For at forebygge spredning af Covid-19 er temadagen aflyst. Aflysningen har baggrund i de nye nationale retningslinjer for arrangementer, og da nogle af borgerne i målgruppen kan være sårbare, skriver kommunikationsmedarbejder Bente Mikkelsen i en mail til avisen.

6. Bryggen følger myndighedernes anvisninger meget nøje

Vejle: Vejlenserne kan fortsat gå i shoppingcentret Bryggen, selvom mange mennesker også her er samlet på lidt plads. Det fortæller centerchef Claus Brændgaard til Vejle Amts Folkeblad fredag klokken 13.

- Indtil videre er der ingen anvisninger i forhold til handel. De går kun på arrangementer. Så indtil videre foretager vi os ikke noget på nuværende tidspunkt, siger han.

Men han lover at holde godt øje med myndighedernes udmeldinger. For ingen skal løbe en yderligere risiko ved at tage på shoppingtur.

- Vi følger myndighedernes anvisninger meget nøje, og melder myndighederne noget ud, så følger vi dem til fulde, siger centerchef Claus Brændgaard.

7. Øluniverset aflyser ikke

Vejle: Ifølge arrangøren af Øluniverset, Jonas Rørdam Larsen, bliver festivalen i Bygningen lørdag 7. marts gennemført. Antallet af besøgende nærmer sig muligvis 1000.

- Men de kommer ikke samlet. Gæsterne besøger Øluniverset i løbet af dagen, og derfor vil der ikke på noget tidspunkt være 1000 mennesker indenfor på én gang, siger Jonas Rørdam Larsen.

Festivalen åbner dørene klokken 12. Sidste udskænkning er klokken 20.45.

8. Medarbejderforedag med Anders Agger er aflyst

Vejle: Mere end 1000 kommunalt ansatte kommer mandag aften alligevel ikke til foredrag med tv-journalist Anders Agger i Vejle Musikteater. Vejle Kommune har valgt at aflyse arrangementet, fortæller Peter Karm, direktør for Økonomi, Arbejdsmarked & Sundhed.

- Det drejer sig om et foredrag i et forløb, vi køreromkring trivsel for vores medarbejdere, men da mere end 1000 har tilmeldt sig, har vi aflyst det, fortæller Peter Karm.

9. Arrangementer på biblioteket rammes ikke

Vejle Biblioteks arrangementer er ikke berørt af regeringens nye udmeldinger om corona-smitten.

- Vi har ingen aflysninger for nuværende, men det kan ændre sig i forhold til, hvad der måtte komme af udmeldinger. Vi kan maksimalt have 200 mennesker i vores sal, så vi er ikke berørt i første omgang. Men det er klart, hvis vi havde ting, der er målrettet ældre svage eller kronisk syge, vil vi være opmærksom på det, siger bibliotekschef Mette Høxbro.

10. Du kan roligt svømme videre

Vejle: Selv om de store gymnastipopvisninger i DGI Huset er aflyst denne og den kommende weekend, er huset et besøg værd. Svømmehallen og de øvrige faciliteter holder åbent som normalt, oplyser DGI Huset.

Svømmehallen kan godt have 1000 gæster på en dag - men de er der ikke samtidig.

11. Stort gymnastikstævne gennemføres

Gormshallen i Jelling danner fredag aften rammerne for et stort gymnastikstævne med Jelling FS Gymnastik som arrangør. Og det bliver gennemført som planlagt, oplyste foreningen fredag.

- Vi er opmærksomme på, at sundhedsmyndighederne nu opfordrer til at arrangementer med over 1000 deltagere aflyses på grund af coronavirus. I aften bliver vi cirka 600 (både tilskuere og gymnaster) i Gormshallen, og derfor gennemfører vi Juniorstævnet. Vi vil bede alle om at huske at hoste og nyse i albuen + bruge de mange vandhaner til at vaske hænder nogle ekstra gange, skriver Jelling FS Gymnastik på sin Facebook-side.

Michael Falchs Facebook-side

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce