Annonce
Give

Mamma Española og forretningskvinde har gang i frugtbart erhvervseventyr i Give

Mariangeles Claros hat i den grad taget Give til sig som sin nye hjemby. Det er herfra, hun kører sit hjerteblodsprojekt, Greenmate, og det gør hun med stor succes i samarbejde med sin spanske familie, der sørger for økologiske frugter til hendes frugtkasser. Foto: Jim Hoff
Hun har spansk blod i årerne, men hjertet banker også for Danmark og Give, hvorfra Mariangeles Claros er i gang med at stable et succesfuldt iværksætter- og erhvervseventyr på benene med sit firma Greenmate.
Annonce

Give: I september 2020 søsatte Mariangeles Claros sit firma Greenmate, hvor hun sælger økologiske frugter som avocado, mango, appelsiner, ingefær og citroner importeret fra sin  spanske hjemegns familiedrevne landbrugsejendomme, også kaldet fincaer.

Konceptet minder om det velkendte måltidskassekoncept, som danskerne mere og mere har taget til sig. Varerne bestilles og betales via Greenmates hjemmeside, hvor man også kan se opskrifter på, hvordan man kan bruge de økologiske frugter.

1. oktober kunne hun efter et intenst forarbejde med at få styr på logistik, administration og hjemmeside sende de første kasser med avocadoer og mangoer ud til sine danske kunder, og så ellers med spænding imødese, hvordan det nye koncept blev modtaget af danskerne.

Annonce

10 ton spanske frugter til danskerne

Hun er stolt og smiler ved tanken om, at hun siden starten i oktober har leveret 2000 kasser med frugt til danskerne. Det svarer til cirka 10.000 kilo, som Mariangeles Claros har fordelt ud til danskere over hele landet på nær de ikke-brofaste øer. Succesen skal også ses i lyset af, at de første tre måneder har været en testperiode for at se om isen kunne bære, og for at se om der virkelig var et marked for økologiske, spanske frugter i Danmark.

Og det ser det ud til, at der er, og det skyldes ifølge iværksætteren flere ting.

- For det første hænger frugterne på træerne, når vi modtager bestillingerne. Kunderne modtager altså friske velsmagende frugter uden tilsætning af kemikalier. Det giver en rigtig god smagsoplevelse, og det er utrolig vigtigt. For det det andet er januar en god måned at lancere sunde frugter, for her vil alle jo spise sundt efter julemånedens mange fristelser, siger Mariangeles.

Hun henviser til, at Greenmate i oktober solgte 200 frugtkasser, mens januar måned endte på cirka 1000 kasser. En procentstigning på 400, og en indikation på, at Mariangeles og Greenmate i høj grad er ved at få godt fat på det danske marked.

- Der er ingen tvivl, om at der er et stort potentiale for mine frugtkasser på det danske marked. Jeg vidste godt via mine markedsanalyser og fra andre iværksættere, at det her kunne være en god idé. Modellen med bestilling af madkasser er jo velkendt, og vi har jo brug for sunde madvarer hver dag. Og når det er økologisk, smager det langt bedre, så man kan jo med rette spørge, hvorfor jeg så ikke startede noget før med Greenmate, pointerer Mariangeles Claros.

Det handler selvfølgelig ikke mindst om økonomi. Og om at være klar med konceptet på alle planer. Mariangeles Claros er perfektionist og kaster sig ikke bare hovedkulds ud i et projekt, inden der er styr på sagerne.


Jeg vil blive ved med at være en klassisk 'Mamma Española', og sørge for at have tid til at dyrke min store hobby, nemlig at lave masser af lækker spansk mad til min familie.

Mariangeles Claros


Annonce

Både forretningskvinde og Mamma Española

Den fremherskende målsætning med Greenmate er, at Mariangeles Claros kan køre med sin forretningsplan som planlagt fra starten. Hvis hun selv kan blive ved med at løfte og vækste firmaet som nu, så er hendes grundlæggende målsætninger opfyldt.

På sigt skal firmaet automatiseres så meget som muligt, selvom Mariangeles godt er klar over, at netop den del kan blive svær, idet hun har mange kasketter på - og kan lide at være hands on både med hensyn til logistik, online marketing, koordinering af bestillinger og høst samt ikke mindst kundeservice - både aften og weekend.

- Jeg bruger op til 15 timer på hverdagene, og så er der også en del at se til i weekenderne, ikke mindst søndag, hvor bestillingerne har deadline. Men sådan er det at være selvstændig.

- Jeg er også opmærksom på, at at få så mange timer som muligt med min mand og tre børn. Jeg vil blive ved med at være en klassisk 'Mamma Española', og sørge for at have tid til at dyrke min store hobby, nemlig at lave masser af lækker spansk mad til min familie.

Hun arbejder hele tiden på at udvikle og optimere sin hjemmeside, og et af de tiltag, der vil komme flere af, er videohilsener. Kunderne er ifølge Mariangeles Claros vilde med de små videobidder fra fincaerne, hvor man kan se, hvordan frugterne bliver høstet, og hvor man kan møde farmerne Begona og Antonio.

- Det handler om at gøre Greenmate autentisk og personlig. Vi skal så tæt på kunderne som muligt, vi skal vise, hvem vi er, og hvordan der ser ud på fincaerne både i solskin og regn, og når det igen bliver muligt at rejse til Spanien, vil jeg også selv tage derned og sende videohilsener fra fincaerne, siger Mariangeles Claros.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce