Annonce
Kultur

'Man får lidt mavepine, men det er megasjovt.' Klatrestativ lokker ungerne væk fra computerne

Henrik Duvald er som leder af Nørremarkens Fritidscenter glad for at se, at børnene har taget stativet til sig. Foto: Zarah Leth Grothe
Før gik flere børn hjem, hvis Nørremarkens Fritidscenter lukkede sit computerrum. Nu leger de i stedet for ude på deres nye parkourstativ.
Annonce

Nørremarken: Flere drenge og piger på Nørremarkens Fritidscenter har været lidt svære at drive ud i det fri. De har hellere villet spille computerspil.

Men det er der nu lavet om på. Det fortæller Trine Klærke begejstret. Hun blev i starten af året ansat som pædagogisk assistent og kunne straks se udfordringen.

- Holdt vi computerrummet lukket, gik flere hjem. Så gad de ikke være her. Vi ville gerne have dem ud, men vidste også, at de skulle motiveres til det, fortæller hun.

Med sin leders opbakning gik hun i gang med at søge fonde for at samle penge ind til et såkaldt parkourstativ. Her har ungerne i tre uger kunnet klatre rundt og få frisk luft. Og det gør de.

- De løber ud til stativet og svinger sig rundt. Sammen med vores bmx-cykler har det ændret måden at være sammen på her, siger lederen af Nørremarkens Fritidscenter, Henrik Duvald.

Holdt vi computerrummet lukket, gik flere hjem. Så gad de ikke være her. Vi ville gerne have dem ud, men vidste også, at de skulle motiveres til det.

Trine Klærke

Annonce

Glad på en kedelig dag

Pengene er kommet fra Nordea-fonden, som årligt deler penge ud til almennyttige og velgørende formål. Den gav 50.000 kroner, og non-profit gadeidrætsorganisationen Game har spædet til.

Denne eftermiddag svinger 10-årige Louise Randers sig rundt sammen med to andre håndfulde børn. Hun kalder sig for en udepige, men kommer mere ud nu.

- Man får lidt mavepine, men det er megasjovt. Jeg bliver glad af det, og har jeg en kedelig dag, puster jeg ud herude, siger Louise Randers.

Bankrådgiver Mersudin Hasecic fra Norea-fonden er glad for at se, hvordan pengene gør gavn på Nørremarken. Han opfordrer andre til at søge af puljen.

- Vi vil rigtig gerne hjælpe. Så det er bare om at søge. Pengene gør jo en reel forskel, påpeger Mersudin Hasecic.

Pengene til stativet kom i hus ved at søge Nordea-fonden. Herfra kommer bankrådgiver Mersudin Hasecic. Ved siden af pædagogisk assistent Trine Klærke og leder Henrik Duvald. Foto: Zarah Leth Grothe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce