Annonce
Børkop

Man må sno sig: Lokalsamfundet hjælper skole efter brand

Maja og Liva var i gang med et oplæg om katte, da fotografen kom forbi 4.B på Fælleshåbsskolen. Stedet er i menighedshuset på den anden side af vejen, for deres klasselokale er i disse dage ubrugelig grundet røg. Foto: Jørgen Flindt
Det har været en helt anderledes uge end forventet på Fælleshåbsskolen, for en brand gjorde større skade end først antaget. Men efter et år med corona, så har skolen lært at omstille sig hurtigt. Og lokalsamfundet med.

Gauerslund: Det tyder på, at på mandag vender hverdagen for alvor tilbage til Fælleshåbsskolen, der ellers sidste fredag blev hårdere ramt af røgskader efter en brand, end først antaget.

- Vi har fået de fleste elever tilbage på skolen nu, men især mellemstrinsgangen blev hårdt ramt, så det skal have en ekstra omgang, inden vi kan få 4. til 6. klasserne tilbage i klasseværelserne, forklarer Vibeke Faber Mølholm, der er skoleleder på Fælleshåbsskolen.

Det er i skrivende stund ikke helt sikkert, at man når at blive klar til at åbne mellemtrinet mandag, men i så fald sker det i dagene efter.

Annonce

Branden opstod for en uge siden, nærmere bestemt fredag eftermiddag. Det var i forbindelse med en kortslutning i et el-skab, og selvom branden hurtigt blev slukket, havde røgen skabt så meget ravage, at skolen ikke kunne byde eleverne indenfor i mandags.


Vi er blevet mødt af en fantastisk omstillingsparathed fra elever, personale og forældre, og det har faktisk været en uge, som er gået fint.

Vibeke Faber Mølholm, skoleleder på Fælleshåbsskolen


- Vi er blevet mødt af en fantastisk omstillingsparathed fra elever, personale og forældre, og det har faktisk været en uge, som er gået fint. Lokalsamfundet har været et kæmpe hjælp, og det har været helt fantastisk at opleve, hvordan man lige rykker sammen og får tingene løst i fællesskab, siger skolelederen.

Undervisning andre steder

Blandt andet er mellemtrinnet rykket ind i menighedshuset på den anden side af Fælleshåbssvej. Her kan de få undervisning, imens deres lokaler bliver gjort helt rene.

Branden opstod på et tidspunkt, hvor skolerne ellers begyndte at få lov til at få alle elever tilbage, fordi der blev løsnet på corona-restriktonerne.

- Vi har i over et år været vant til at skulle skrue op og ned med kort varsel, og det har da hjulpet os i denne sag med branden. Vi har fået en stor erfaring i at omstille os hurtigt, også hvad angår virtuel undervisning, forklarer skolelederen, der dog først og fremmest glæder sig til mere normale stunder.

- Vi er ved godt mod, men der er ingen tvivl om, at vi bare alle sammen glæder os til at få alle elever tilbage på skolen, siger Vibeke Faber Mølholm.

Der går lidt over 500 elever på Fællesskolen.

4.B Fælleshåbsskolen. Klasselokalet på skolen er ubrugeligt i disse dage, så nogle af klasserne på mellemtrinnet undervises i Sognehuset i stedet. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved

Lodsejere frygter Hærvejsmotorvejen: Men fundet af et fredet firben kan måske være en redning

Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce