Annonce
Alarm 112

Mand fra Give fængslet i Spanien: 46 anmeldelser om bedrageri venter herhjemme

DR-programmet Kontant kunne sidste sommer fortælle om, hvordan flere personer angiveligt var blevet snydt af leasingfirmaer ejet af den 43-årige Kim Thyge Bjerg fra Give. Nu er han anholdt i Spanien.
Annonce

Give: 20. oktober blev den 43-årige Kim Thyge Bjerg anholdt i Sydspanien.

Det skete, efter at han i september - in absentia - blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Kolding og administrativt fængslet på baggrund af flere sigtelser for bedrageri og underslæb.

I samme forbindelse blev der udstedt en europæisk arrestordre, som gjorde det muligt for spansk politi at anholde Kim Thyge Bjerg. Han har tidligere været bosat i Give med sin familie, men forlod i 2018 Danmark og rejste til Spanien.


Vi er fortsat i fuld gang med efterforskningen og er nået dertil, at vi har behov for at få manden afhørt til sagen.

Torben Rungstrøm Simonsen, politikommissær


Han sidder nu fængslet i Sydspanien med henblik på udlevering til Danmark. Det oplyser kommunikationschef ved Sydøstjyllands Politi Ulla Kaspersen:

- Arrestordren er oversat til spansk, og Sydøstjyllands Politi er i dialog med de spanske myndigheder med henblik på at få den sigtede udleveret til Danmark. Han vil skulle fremstilles for retten inden 24 timer, efter at han indrejser i Danmark med henblik på fortsat varetægtsfængsling.

Annonce

Afsløret i Kontant

Kim Thyge Bjerg var ufrivillig hovedperson i DR-programmet Kontant sidste sommer.

Her kunne flere privatpersoner eksempelvis fortælle, hvordan de var blevet snydt af leasingfirmaerne Find2Lease, Au2Link og Supreme Leasing, som alle var ejet af Kim Thyge Bjerg.

De er blevet snydt af Kim Thyge Bjerg

  • I Give er udlejeren af en bolig i Torvegade tilsyneladende blevet snydt af Kim Thyge Bjerg. Han lejede en villa af Orla Pedersen, som i januar 2019 kunne konstatere, at lejeren var rejst fra ubetalte regninger på omkring 60.000-70.000 kroner.
  • Også en forpagtning af Rytterstuen på Ryttervangen endte med ubetalte regning, ligesom Kim Thyge Bjerg angivelige tog flere gæsters indbetalte depositums med, da han rejste.
  • Blandt ofrene er angiveligt også både private kunder, leasingselskaber og eksempelvis transportfirmaer, som har været i kontakt med Kim Thyge Bjerg i forbindelse med hans leasingfirmaer ”Find2Lease”, ”Au2link” og ”Supreme Leasing”. 
  • Ifølge "Kontant" er privatpersoner og firmaer blevet snydt for flere millioner kroner. 
  • Programmet har også været i kontakt med en udlejer af en mondæn villa i Malaga, som Kim Thyge Bjerg forlod uden at betale huslejen på omkring 30.000 kroner i sommeren 2019. 

Personerne kunne blandt andet berette om, hvordan de havde indbetalt førstegangsydelsen for den bil, de ønskede at lease, men at bilen var aldrig dukket op- Pengene blev aldrig tilbagebetalt.

I Kontant kunne flere leasingfirmer også oplyse, at de mente at være blevet snydt af Kim Thyge Bjerg for op imod fire millioner kroner tilsammen.

Annonce

46 forhold

Politikommissær Torben Rungstrøm Simonsen fra Efterforskningscenter Midt oplyser, at man har modtaget 46 anmeldelser i sagen mod Kim Thyge Bjerg.

Anmeldelserne handler primært om bedrageri, men politikommissæren ønsker ikke at oplyse, hvor mange forskellige forhold den 43-årige er sigtet i, og hvad de samlet beløber sig til.

- Men retten har i hvert fald vurderet, at vi har nok materiale til en varetægtsfængsling. Vi er fortsat i fuld gang med efterforskningen og er nået dertil, at vi har behov for at få manden afhørt til sagen, siger Torben Rungstrøm Simonsen.

Forventningen er, at efterforskningen vil kunne afsluttes, når politiet har haft lejlighed til at afhøre den sigtede og foretage de eventuelle yderligere efterforskningsskridt, som afhøringen måtte give anledning til.

Annonce

Corona driller

Men først skal Kim Thyge Bjerg udleveres, og det er fortsat uvist, hvornår udleveringen kan gennemføres.

- Der er mange faktorer, der spiller ind i forhold til udleveringen. For eksempel gør corona-situationen, at vi er lidt usikre på, hvornår det kommer til at ske, siger Torben Rungstrøm Simonsen.

Når efterforskningen engang afsluttes, vil anklagemyndigheden tage stilling til, om der skal rejses tiltale i sagen.

Kim Thyge Bjergs hustru blev i første omgang også nævnt som medskyldig i bedragerierne, men Sydøstjyllands Politi har ikke fundet grund til at sigte hende i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce