Annonce
Hedensted

Manden på torvet giver arv til julehjælp

Som sognepræst i Tørring har Janus Kirk Faaborg været med til at oprette Egon Jacobsens Lehat. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Tre år efter Egon Jacobsens død skal der for første gang uddeles julehjælp fra det legat, han testamenterede til Tørrings børnefamilier.
Annonce

Tørring: Torvebetjenten, manden på torvet, en af byens originaler.

Egon Jacobsen, der døde 84 år gammel 17. november 2016, er en mand som mange Tørring-borgere kendte. Nu lever hans navn videre i form af et legat, som børnerige familier, enlige mødre/fædre og sygdomsramte, der har børn, som noget nyt kan søge julehjælp fra.

Det fortæller Tørrings sognepræst Janus Kirk Faaborg, der sammen med Tørring Menighedsråd har oprettet legatet.

Han kendte ikke selv Egon Jacobsen, men har fået fortalt, at han var en mand, mange kendte, da han ofte opholdt sig på Torvet for at vente på sin avis.

Det bekræfter Egon Jacobsens nevø Steen Jacobsen fra Vindelev, der igennem hele sin barndom har fejret jul med Egon Jacobsen.

- Egon var lidt af en original, lidt af en særling. Han havde ikke nogen kone eller børn, men holdt sig meget for sig selv.

- Der mange, der godt kunne lide at tale med ham, fordi, han var vidende om alting. Han kunne huske alt, og mange kom til kort, hvis man begyndte at tale Danmarkshistorie med ham, fortæller Steen Jacobsen.

Egon Jacobsens Legat

Legatets formål er at støtte børnerige familier, enlige mødre/fædre og sygdomsramte, der har børn, med pengebeløb til forøgelse af familiens muligheder for gaver til børnene og hjælp til omkostninger i forbindelse med jul.

• Ansøgningsfrist 15. November
• Ansøgningsskemaet findes på Tørring Kirkes hjemmeside og skal afleveres på kirkekontoret
• Udbetaling sker i første uge i december.
• Såfremt man kommer i betragtning vil man høre fra bestyrelsen senest 30. november.

Annonce

Ramt af polio

Egon Jacobsen blev født 3. november 1932 i Ildved ved Ådal. Han fik i følge Steen Jacobsen polio som barn og var derfor invalidepensionist.

- Egon havde tre søskende, og de kom virkelig fra små kår. Så han kendte personligt til, hvad det vil sige, ikke at have så meget at gøre med, så jeg tænker, det er derfor han har valgt at testamentere nogle af sin penge til julehjælpen, lyder det fra Steen Jacobsen.

Egon Jacobsen boede hjemme i Ildved sammen med sin far indtil faderens død. Herefter flyttede han til Tørring, hvor han i følge Peer Hansen fra Tørring Lokalhistoriske Arkiv boede i en lejlighed på Bredgade 18, det gamle Afholdshotel.

- Egon Jakobsen var en meget venlig mand, en venlig original, der gerne ville tale med de mennesker, der kom forbi på parkeringspladsen, fortæller Peer Hansen, der også kan tilføje, at Egon Jacobsen den sidste tid boede på plejehjemmet Møllebo i Rask Mølle.

Annonce

Midler til mange år

Ifølge sognepræst Janus Kirk Faaborg er legatet af en sådan størrelse, at der kan deles midler ud i mange år frem. Planen er, at de familier, der kommer i betragtning til legatet modtager et beløb den første uge i december.

Midlerne uddeles af en tre mand stor, anonym bestyrelse nedsat af Tørring Menighedsråd. Ansøgningsskema kan findes på Tørring Kirkes hjemmeside.

Egon Jacobsen var et kendt ansigt i bybilledet i Tørring og opholdt sig ofte på torvet, hvor han ventede på sin avis. Det er ikke lykkes at finde et foto af Egon Jacobsen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce