Annonce
Erhverv

Mange butikker er åbne på Vejles strøg: 'Men vi vil ikke omdanne gågaden til corona-gaden'

Gågaden er levende igen. Omkring 80 procent af butikkerne på Vejle gågade er åbne efter påske, hvilket skaber liv i bybilledet. Arkivfoto: Mette Mørk
Citychef Andreas Kiis Antonsen vurderer, at omkring 70 af City Vejles 280 medlemsbutikker har slået dørene op under coronakrisens delvise åbning efter påske. Alene i gågaden har 80 procent af butikkerne valgt at åbne for kunderne.

Vejle: Omkring 25 procent af City Vejles medlemsbutikker er igen begyndt at lukke kunderne ind i varmen til gavn for byens erhvervsliv og en midtby, der har ligget stille og mennesketom hen i flere uger.

Det drejer sig om de butikker, der frivilligt har holdt lukket under coronakrisen, og som her efter påske har valgt at åbne igen.

Den nye citychef for City Vejle, Andreas Kiis Antonsen, fortæller at flere og flere er kommet på listen over åbne butikker, siden den sidst blev opdateret fredag 10. april.

- På listen befinder sig reelt 50 åbne butikker, men jeg vurderer, at der i skrivende stund er omkring 70 genåbnede butikker i hele byen. Men listen bliver opdateret løbende, når butikker åbner eller lukker, fortæller Andreas Kiis Antonsen.

På listen over åbne Vejle-butikker ligger blandt andre Fabrikanterne, Skoringen og Imerco.

Flere har frygtet det scenarie, at gågaden skulle ligge stille hen, da Vejle ikke er den samme uden en åben midtby. Men nu er gågaden levende igen, og i går var der en virkelig god stemning dernede. Det var uden tvivl en dag med gensynets glæde.

Andreas Kiil Antonsen

Midtbyen liver op

Det vurderes, at cirka 80 procent af medlemsbutikkerne på Vejles gågade igen holder åbent.

- Flere har frygtet det scenarie, at gågaden skulle ligge stille hen, da Vejle ikke er den samme uden en åben midtby. Men nu er gågaden levende igen, og i går var der en virkelig god stemning dernede. Det var uden tvivl en dag med gensynets glæde, siger Andreas Kiil Antonsen.

I forhold til sikkerheden i butikkerne om mindsket smittespredning, forsikrer City Vejle, at alle butikker i Vejle følger og overholder myndighedernes retningslinjer, og at der tages forholdsregler for at sikre medarbejdernes og kundernes sikkerhed og sundhed.

- Det er en løbende proces at holde øje med sikkerheden. Vi vil selvfølgelig ikke omdanne Vejle gågade til corona-gaden. Vi vil hele tiden følge med i, om sikkerheden er til stede i butikkerne, fortæller Andreas Kiis Antonsen.

Alle butikkerne i Bryggen er fortsat lukket, pånær Kvickly og Matas, da corona-reglerne tilsiger, at alle storcentre under tage skal holde lukket.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Garnbutik lukker

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Alarm 112

Drengestreger kunne være gået grueligt galt: Bål i nåleskov udviklede sig til brand

Annonce