Annonce
Kultur

Mange slags kristne samles i Metodistkirken

Ansgar - denne statue står foran den katolske domkirke i København, Sankt Ansgars Kirke. Arkivfoto: Morten Germund/Ritzau Scanpix
Annonce

Vejle: Hvis man gik i skole, før verden gik af lave, kan man - måske - huske, at det var munken Ansgar, der midt i 800-tallet bragte kristendommen til Danmark.

Og den gamle munk og senere ærkebiskop har derfor lagt navn til de såkaldte "Ansgar-gudstjenester" i Haderslev Stift. Det er fælleskirkelige gudstjenester, der holdes en gang om året for at styrke fællesskabet på tværs af de forskellige kirkesamfund og for at uddybe kendskabet og venskabet imellem kirkerne.

I år holdes Ansgar-gudstjenesten i Metodistkirken i Vejle på søndag, 2. februar. Klokken 15 indledes med kaffebord, hvor deltagerne hører om Metodistkirkens historie, særpræg og kirkens hverdag. Samtidig vil biskop over Haderslev Stift Marianne Christiansen orientere om "En tro, en dåb, en nåde". Til stede er også Metodistkirkens pastorer, Anne Thompson og Ove Sørensen. Selve gudstjenesten begynder klokken 16.

Repræsentanter fra forskellige kirkesamfund, blandt andet fra Brødremenigheden, den katolske kirke, den reformerte kirke, tyske frimenigheder og pinsekirken, deltager, og enhver er velkommen, oplyser Haderslev Stift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

"Så skal han hjem og holde fest...": Nej, børnefødselsdage må vente til oktober, hvis det står til kommunen

Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce