Annonce
Vejle

Mange vil give juletræer til kommunen: Her fælder de træet til Rådhustorvet

Juletræet, som skal stå inde på Rådhustorvet, blev fældet på Vardevej mellem Vejle og Skibet. Det har i 40 år stået hos Sine og Leif Andersen. De glæder sig til at vise deres tre-årige barnebarn fra Vandel juletræet, som nu skal glæde mange børn i Vejle. Det var Karl Erik Lund som mandag morgen fældede juletræet på Vardevej. Foto: Michael Svenningsen
Leif Solberg Andersens juletræ blev mandag sat op på Rådhustorvet. Det tændes 1. december, når julemanden ankommer til Vejle.
Annonce

Vejle: Har du årets juletræ? Sådan lød spørgsmålet for et par måneder siden til Vejle Kommunes borgere. Og det var tilsyneladende et spørgsmål, der gav genklang.

- Vi fik over 30 henvendelser, og ud af dem bliver der i den kommende tid hentet seks træer i private haver til brug på de forskellige bytorve - heriblandt juletræet til Rådhustorvet i Vejle. Det er vi meget taknemmelige for, siger Karl Erik Lund (DF), formand for Vejle Byråds natur- og miljøudvalg.

De glade givere

De fem øvrige juletræer fordeles således:

Svend Erik Jepsen med et træ til Egtved.

Heidi Lau med to træer til Egtved.

Østerbo, afd. 8 med et træ til Jelling.

Palle Jensen med et træ til Give.

Annonce

Fældet og sat op mandag

Juletræet til Rådhustorvet blev fældet mandag morgen hos Leif Solberg Andersen på Vardevej.

Rune Nielsen fra Vejle Kommunes materielgård havde forinden været på besøg hos Leif Solberg Andersen for at besigtige træet. - Da vi flyttede herud for mere end 40 år siden, var der ingen beplantning. Vores naboer plantede derfor tre nåletræer, og de har jo vokset sig store gennem årene, forklarer Leif Solberg Andersen. Et af træerne er dog væk. Det blev påkørt af en bil og overlevede ikke. Men de to øvrige nåletræer står stadig, og begge var i spil til at blive et af kommunens juletræer. - Det er da lidt fornemt, at vores træ bliver årets juletræ på Rådhustorvet, siger den glade giver, som nu kan se frem til, at hans bøgehæk får mere lys og plads og kan vokse sig stærkere. Leif Solberg Andersens juletræ blev allerede mandag sat op på Rådhustorvet, så det er klart til at blive tændt 1. december, når julemanden ankommer til Vejle.

Annonce

Seks træer

Vejle Kommune fælder i alt seks træer. De bliver fordelt med tre træer i Egtved, et i Jelling, et i Give - og det store træ til Rådhustorvet i Vejle, der i skrivende stund er ved at blive sat op.

Alle resterende pladser i kommunen får også juletræer som sædvanligt, men ikke fra private donorer. - Selv om vi ikke kommer ud og fælder samtlige godt 30 træer, er det ikke forgæves, at folk har henvendt sig. Nogle af træerne kan vokse sig større de kommende år, og andre af træerne er vi i dialog med ejerne om at bruge til andre formål, forklarer Lars-Bo Lykke Christensen fra Vejle Kommunes afdeling for Teknik & Miljø.

- Det er da lidt fornemt, at vores træ bliver årets juletræ på Rådhustorvet, lød det fra den glade giver, som nu kan se frem til, at hans bøgehæk får mere lys og plads og kan vokse sig stærkere. Foto: Michael Svenningsen
Det tog ikke mange minutter at fælde træet til Rådhustorvet. Foto: Michael Svenningsen
Vejle: Juletræet har i 40 år stået hos Sine og Leif Andersen. De glæder sig nu til at vise deres treårige barnebarn fra Vandel juletræet. Foto: Michael Svenningsen
Mandag morgen blev juletræet, der skal stå på Rådhustorvet, fældet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce