Annonce
Vejle

Manglende togafgang skabte stor ståhej: Nu kan pendlere snart stige på populære afgange igen

Der kommer til at være en ekstra afgang i begge retninger, når den nye køreplan for strækningen mellem Vejle og Herning træder i kraft 12. december. Foto: Arriva
De to togafgange, der sidste år blev sløjfet fra køreplanen, vender tilbage, når en ny køreplan mellem Vejle og Herning træder i kraft om få uger.

Give: Flere pendlere fra blandt andet Give skal så småt vende sig til tanken om at sætte sig i et tog i stedet for en bus, når de skal til Vejle eller Herning om morgenen.

12. december træder Arrivas nye køreplan på strækningen mellem Vejle og Herning nemlig i kraft, og det betyder et comeback til to omdiskuterede morgenafgange, der blev sløjfet ved sidste års køreplansskifte.

Ændringen skabte furore hos lokale politikere, som især hæftede sig ved, at de manglende afgange gjorde det sværere for eleverne på ungdomsuddannelserne i Vejle at møde til tiden. Ændringen betød, at eleverne først kunne være i Vejle klokken 07.55, og dermed kunne de ikke nå at gå eller tage bus til eksempelvis Campus Vejle, Rosborg Gymnasium eller Rødkilde Gymnasium.

Annonce

I stedet så Vejle Kommune sig nødsaget til at indsætte en ekstra bus mellem Thyregod og uddannelsesinstitutionerne samt Banegården i Vejle.

Ekstra tog i begge retninger

Med den kommende køreplansændring har Arriva i samarbejde med Transportministeriet fundet en løsning, der sikrer ekstra togdrift på strækningen, fortæller Susanne Hejer, der er direktør for Arriva Tog.

- Vi har indført to morgenafgange på strækningen mellem Vejle-Herning uden ekstra omkostninger for Transportministeriet. Vi er naturligvis rigtig glade for, at vi kan tilbyde den service, og jeg vil gerne rose forligskredsen samt Transportministeriet for at arbejde konstruktivt med den løsning, vi er kommet frem til.

- Vi ved, hvor stor betydning det har for alle dem, som skal i skole og på arbejde om morgenen på denne strækning, så det er meget positivt, siger Susanne Hejer i en pressemeddelelse.

Helt konkret betyder ændringen, at der kører et ekstra tog fra Herning mod Vejle klokken 6.23. Det kører fra Give klokken 6.59 og er dermed i Vejle klokken 7.32. Undervejs på turen fra Herning stopper toget også i Brande, Thyregod, Jelling og ved Vejle Sygehus.

Også pendlere, der skal nordpå fra Give, bliver tilgodeset. Her kører den ekstra afgang fra Give klokken 6.58 mod Herning med ankomst 7.30. Den afgang har også stop undervejs i Thyregod og Brande.

Annonce

Minister er tilfreds med løsning

De sløjfede afgange skabte debat blandt politikerne på Christiansborg. Efter opråb fra en række lokale byrådsmedlemmer blev transportminister Benny Engelbrecht (S) kaldt i samråd om sagen. Her var der langt fra enighed om, hvem der var skyld i, at en række pendlere pludselig stod med ringere muligheder for at komme på arbejde eller i skole til tiden.

Vi ved, hvor stor betydning det har for alle dem, som skal i skole og på arbejde om morgenen på denne strækning, så det er meget positivt,

Susanne Hejer, direktør for Arriva Tog

Ministeren udtrykker dog stor glæde ved, at det lykkedes at finde en løsning.

- Det var et meget stærkt lokalt ønske, at vi igen fik to morgenafgange, og det har forligskredsen lyttet til. Derfor er jeg også rigtig glad for, at Arriva har fundet en løsning inden for rammerne af aftalen, som forligskredsen har nikket til, siger Benny Engelbrecht.

Arriva overtog i december sidste år togdriften på strækningen mellem Vejle og Struer efter DSB. Det skete efter et udbud, der var sat sammen af et bredt, politisk flertal på tværs af rød og blå blok i Folketinget.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce