Annonce
Jelling

Mangler halvanden million: Gormshallen går i byggetanker

Centerleder i Gormshallen, Marianne Sigtenbjerggaard, håber, at en udvidelse af hallen kan begynde næste år. Der kan skaffes ekstra cirka 400 kvadratmeter i to plan ved at rykke glasfacaden bag hende mellem de to haller frem til blomsterkasserne. Foto: Leif Baun

Gormshallen har revideret sine byggeplaner. Kommunen har givet støttetilsagn, og nu er byggeriet omkring 1,5 millioner kroner væk.

Jelling: I næste uge holder Gormshallen møde om hallens byggeplaner.

- Vi håber, at vi kan komme i gang i løbet af 2019. Byggeriet vil nok vare et års tid. Det er heller ikke for tidligt. Hallen trænger lidt, men vi går og venter, for der er ikke noget ved at bruge penge på at male og pynte op, hvis der skal ske ændringer i bygningen, siger centerleder Marianne Sigtenbjerggaard.

Hvis byggeriet er klar i 2020 vil det til den tid være 15 år siden, der sidst blev bygget i større stil ved Gormshallen. Det var dengang, hal 2 blev taget i brug.

Det aktuelle byggeri består af cirka 400 etagekvadratmeter fordelt på to plan mellem de to haller, hvor der nu er hovedindgang. Formålet er at gøre brugen af hallen mere fleksibel ved at rykke rundt på lokaler. Møde- og kontorlokaler kommer ned i stueplan. Det giver plads til udvidelse med en multisal til arrangementer i 100-125 personers klassen på første sal. Disse ændringer vil frigøre haltid. Desuden udvides café-området.

Annonce

Vi håber, at vi kan komme i gang i løbet af 2019. Byggeriet vil nok vare et års tid. Det er heller ikke for tidligt. Hallen trænger lidt, men vi går og venter, for der er ikke noget ved at bruge penge på at male og pynte op, hvis der skal ske ændringer i bygningen.

Marianne Sigtenbjerggaard

Hal 3 sat på vent

Sammen med den forventede etablering af kunstgræsbanen skulle presset på Gormshallen gerne reduceres så meget, at de ønskede springfaciliteter på et senere tidspunkt kan etableres i hal to. Dermed er tanken om en tredje hal lagt på hylden. Tilbygningen udføres dog sådan, at man i fremtiden fortsat har muligheden for at bygge en tredje hal. Det kan blive nødvendigt, hvis Jellings indbyggertal stiger med flere tusind, som Vejle Kommune nogle gange lægger op til.

Styregruppe nedsat

- Vi søgte 1.250.000 kroner hos kommunen og fik dem. Vi har også positive reaktioner fra fonde. Vi har netsat en styregruppe og gør klar til at holde et møde med de frivillige om planerne, siger Marianne Sigtenbjerggaard.

Ud over tilskuddet fik hallen også tilsagn om en lånegaranti fra kommunen på en million kroner. Projektet ventes nu at koste 6,3 millioner kroner uden moms. Den tidligere fase 1 var beregnet til en pris på ca. ni millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce