Annonce
Vejle

Marco har Asperger - og styr på fremtiden

Marco Wulff, der er AspIT-elev nummer 500, har nu fået sit eksamensbevis. Foto: Mette Mørk

AspIT-uddannelsen uddelte torsdag eftermiddag eksamensbevis nummer 500 i Vejle.

Vejle: Øjnene flakker en lille smule, og stemmen dirrer en anelse. Ikke meget. Ikke noget, man ville lægge mærke til, hvis man ikke vidste, at Marco Wulff har Aspergers syndrom.

Han sidder i et rum på Hotel Jacob Gade i Byparken. For lidt siden har han i et tilstødende rum modtaget sit bevis på, at han er færdig med AspIT-uddannelsen, som han har brugt de seneste tre år på at gøre sig fortjent til. Det har allerede været en lang dag. Ud over det specielle i at modtage sit eksamensbevis til dimission, så er han tidligere på dagen blevet interviewet til P4 Trekanten. Lige nu taler han med en journalist fra Vejle Amts Folkeblad, og bagefter venter TV Syd. Hård kost for en person med Aspergers syndrom. Men Marco Wulff klarer det i fin stil.

AspIT er en treårig uddannelse for unge med Aspergers syndrom og interesse for IT - en profil, som passer på 27-årige Marco Wulff fra Hedensted. Han interesserer sig nemlig for computere, og da han begyndte på uddannelsen, fandt han ud af, at det særligt var inden for kvalitetssikring, interessen lå.

AspIT-uddannelsen

AspIT-uddannelsen er for unge med Aspergers syndrom og en særlig interesse for IT. Uddannelsen så dagens lys i 2005.Konceptet er, at uddannelsen tager udgangspunkt i det, de unge kan, og at det foregår på deres præmisser. Derfor foregår undervisning i små klasser af fem-seks elever, som har en forudsigelig hverdag, ro og trygge rammer.

Det var Vejle Erhvervsudvikling, som i sin tid tog initiativet til AspIT, fordi der var behov for veluddannede IT-folk, og fordi man troede på, at de unge Aspergere med den rette uddannelsesform kunne være med til at løse erhvervslivets behov for arbejdskraft.

AspIT er i dag blevet landsdækkende og har 10 forskellige afdelinger i landet. Boulevarden i Vejle er fortsat "hovedkontoret" for Asp-IT.

Stolte forældre og familier var med til at gøre dimissionen til en hyggelig og festlig dag for AspIT-eleverne. Foto: Mette Mørk
Annonce

Job fra august

- Det var kvalitetssikring, jeg faldt for. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor - sådan er det tit for folk med Aspergers - men jeg er god til det og synes, det er sjovt. Det er svært at forklare hvorfor, gentager Marco Wulff.

Faktisk er han så god til det, at han fra 1. august er blevet ansat hos Unik System Design i Vejle, hvor han også har tilbragt et halvt år af sin praktiktid. Og her skal han netop arbejde med kvalitetskontrol.

- Jeg har været der før, og jeg er glad for at kunne fortsætte. Det er rigtig gode kolleger, og de tager godt hånd om én, og man bliver værdsat for det, man kan, fortæller han.

Uddannelsen har generelt stor succes med at uddanne autister til IT-branchen. Således ender omkring 80 procent af eleverne med at få fast arbejde. Ud over Marco Wulff blev 11 af hans medstuderende også hædret med diplomer og gaver.

Ved dimissionen var der også små ugler til hver enkelt af dimmiterende. Foto: Mette Mørk
Uddannelseschef på AspIT, Ole Bay Jensen, kunne med tilfredshed kigge ud over skaren, som torsdag modtog eksamensbeviserne. Foto: Mette Mørk
Dimmision for AspIT og AspIN elever. AspIT-elev nummer 500 får sit eksamensbevis. Afholdt på Scandic Hotel Jacob Gade. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce