Annonce
Vejle

Margit har taget direktørkasketten på efter sin mands hjerneblødning: 'Vi skal nok klare det her'

Tommy L. Andersen blev ramt af en hjerneblødning sidste år. Defor har hans hustru Margit overtaget driften af familiefirmaet Bredballe Have- og Anlægsservice A/S. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Tommy L. Andersen blev ramt af en hjerneblødning kort efter sin 60 års fødselsdag. Han er stadig ved at komme sig. Imens har hustruen, Margit S. Andersen, overtaget driften af Bredballe Have og Anlægsservice A/S.

Bredballe: Tommy L. Andersen, grundlægger af Bredballe Have- og Anlægsservice A/S, har været igennem en svær tid, siden han fyldte 60 år i juni sidste år.

Bare fire uger efter den glade begivenhed blev han ramt af en svær hjerneblødning, som krævede operation og mange ugers indlæggelse til genoptræning.

I dag er han og hustruen Margit klar til at fortælle historien. De understreger samtidig, at Bredballe Have- og Anlægsservice A/S kører videre, og at de ikke kunne have holdt firmaet i gang uden stor opbakning fra de ansatte.

Således har Ruben Ebild, som har stået for firmaets anlægs- og kloakafdeling, påtaget sig et stort ansvar.

- Jeg har sagt mit job op i HR-afdelingen på Läntmannen Unibake for at overtage Tommys direktørstilling. Før var jeg også aktiv i firmaet som bogholder, men nu arbejder jeg her 100 procent, siger Margit Nørgaard Andersen.

Margit N. Andersen tilføjer, at de ansatte har spillet en stor rolle for, at firmaet i dag kan fortsætte uændret, mens Tommy L. Andersen hjælper med fra sidelinjen i den udstrækning, han kan.

- Jeg har stadig problemer med min korttidshukommelse, og jeg kan mærke, at det bliver værre, når jeg stresser, så jeg ser mig selv lidt som konsulent, forklarer Tommy L. Andersen.

Annonce
Vi skal nok klare det her. Jeg har utrolig stor opbakning fra de ansatte.

Margit Nørgaard Andersen

Tommy ville bare have Margits hjælp

Tommy og Margits liv ændrede sig med ét den 11. september sidste år. Tommy L. Andersen var ude hos en kunde i Bredballe, da han pludselig blev dårlig.

- Jeg blev både svimmel og skulle kaste op. Kunden, der kunne se, at det var alvorligt, ville ringe 112, men jeg bad hende om bare at få fat i Margit, fortæller Tommy Andersen.

Margit forlod straks sin arbejdsplads i Horsens, og Tommy blev hastet til Vejle Sygehus. Hans tilstand blev dog hurtigt forværret, og han mistede bevidstheden. Derfor blev han overført til Odense Universitetshospital, hvor lægerne foretog en kompliceret hjerneoperation for at fjerne blodansamlingen.

Imens befandt Margit og parrets tre børn og svigerbørn sig i uvished om hans skæbne.

Det endte med, at lægerne kunne erklære Tommy L. Andersen uden for akut livsfare. Derefter begyndte et langt efterforløb, hvor han først blev flyttet til Kolding Sygehus og til slut overført til Grindsted Sygehus til genoptræning.

Tommy ligner sig selv i dag

- Jeg kunne hurtigt gå, men det kneb lidt med talen, men jeg er overrasket over, hvor godt det gik, siger Tommy Andersen.

Han har dog stadig problemer med korttidshukommelsen, og det kostede også lige et brækket kraveben, da han skulle genoptræne på cykel og kom til at miste balancen.

Margit tilføjer, at det var først var hen omkring januar-februar, at familien turde tro på, at deres mand og far ville komme godt ud på den anden side.

I dag er det svært at se på den 60-årige anlægsgartner, at han har været tæt på døden.

Han ligner sig umiddelbart sig selv, men et særligt prismeglas i brillestellet afslører, at Tommy L. Andersen stadig får dobbeltsyn, og så mærker han, at hukommelsen svigter, når der kommer lidt pres på.

Han bliver også utroligt træt, når han overhører kroppens signaler om, at han skal gå ned i gear.

Tommy L. Andersen blev ramt af en hjerneblødning sidste år. Defor har hans hustru Margit overtaget driften af familiefirmaet Bredballe Have- og Anlægsservice A/S. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Der er stadig masser af anlægsopgaver

- Til gengæld har jeg valgt at fokusere på det positive og glæde mig over det, jeg stadig kan. Så vi har aftalt, at jeg er den, der laver aftensmaden. Jeg var glad for at lave mad allerede, før jeg blev syg, og den glæde er ikke blevet mindre, siger Tommy Andersen.

Han har også to gange deltaget i kurset "Madlavning for Finere Mænd" på Skolen for Gastronomi, Musik & Design i Vinding, hvor han nød gensynet med sine gamle madlavnings-venner.

Foreløbig lægger Tommy og Margit ikke langtidsplaner for virksomheden, men de glæder sig over, at der trods corona-krise stadig er gang i anlægsbranchen.

Bredballe Have- og Anlægsservice A/S beskæftiger for tiden 10 mand, og i højsæsonen regner parret med at komme op på 14 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB siger farvel til norsk offensiv-spiller

Annonce