Annonce
Børkop

Marianne fra Den store bagedyst: Det er hårdere end jeg havde forventet

Marianne Bjerring kan stadig være rimelig anonym, trods den store bevågenhed Den store bagedyst har. Foto: DR

Børkop: Egentligt var det bare en tur i Rema i Børkop, som alle andre. Og dog.

- Da så jeg, at jeg var på forsiden af Se og Hør. Sammen med Kim Larsen og Linse. Det var da bestemt en underlig oplevelse, siger hun og smiler.

Marianne Bjerring er et meget smilende mennesker. Det kan ligefrem ses på TV hver lørdag i den bedste sendetid. Hun er med i Den store bagedyst, og pædagogen fra Englystskolen er derfor et af de bagekyndige mennesker, som over en million dansker sidder og kigger på.

- Der er mange, som ser Den store bagedyst, så selvfølgelig bliver man eksponeret, men jeg havde nu ikke lige regnet med, at bare fordi jeg lavede en lille bitte fejl, så var det interessant nok til forsiden, siger hun og griner.

For hun lavede en fejl. Kom salt i tærterne i stedet for sukker, og det har hun da hørt en del for.

- Det har givet en del kommentarer, men klart flest positive, hvor folk har skrevet på Facebook og givet et trøstende ord med. Det er jo dejligt med den form for trøst. Det viser også, at folk godt kan se, at jeg jo ellers har godt styr på at bage, og at det var et uheld, siger hun.

Annonce
I første afsnit bagte Marianne Bjerring en adhd-kage, da hendes søn Anton har fået stille diagnosen adhd. Den har fået meget ros for, deriblandt fra adhd-foreningen. Foto: DR

Vil udfordres

Men ud over fejlen, går det meget godt. Marianne Bjerring har i den grad overbevist dommerne om, at hun godt kan bage. Hendes banankage blev eksempelvis rost af den ene dommer i uhørt høj grad.

- Jeg havde luret på Instagram, at Markus Grigo (dommer, red.) elsker banankage. Derfor bagte jeg den banankage, jeg bare ved virker, og så gav jeg den fuld skrue med flambering og den slags, siger hun.

Udfordringerne med at bage i en dyst, passer hende meget godt.

- Det var derfor, jeg meldte mig. Jeg vil gerne udfordres, og det bliver man, siger hun.

Derfor var det også også en til tider hård tid, da optagelserne stod på.

- Ja, det er hårdere og mere omstændigt, end jeg på forhånd havde regnet med. Der er meget tid, hvor vi bare er på, men som man ikke ser på tv. Blandt andet sad vi cirka halvanden time på stolene, mens kagerne blev bedømt. Det tager tre minutter på tv, men meget længere tid i virkeligheden, forklarer hun.

Ikke den store forskel

Nu kører det så over skærmen, og det er slut med at være den helt anonyme Marianne, der til daglig er skolepædagog på Englystskolen. Men værre er det nu heller ikke.

- Der er sket en forandring, men den er nu ikke særlig voldsom. Der er da en del af børnene på skolen, eller deres forældre, der hilser og kommer med en kommentar med i forbifarten, eller nogle af ungerne, der råber ud af vinduet, at de har set mig i fjernsynet, men ellers er alt nu som før. Jeg er jo bare Marianne, siger hun.

Eller jo. Der var lige den med forsiden på Se og Hør.

- Når man melder sig til et underholdningsprogram som Den store bagedyst, bliver det naturligt, at pressen finder en interessant. Det har jeg været helt bevidst om fra begyndelsen. Det hører med, og selv om jeg kom salt i dejen i stedet for sukker, er ingen alvorlig skade jo sket. Det er jo bare en konkurrence om at bage, siger hun og smiler atter engang.

Næste afsnit af Den store bagedyst kommer på skærmen lørdag aften klokken 20, hvor Marianne og de andre deltagere skal dyste ud i et svensk tema.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv var forbi Boelskilde i weekenden

Annonce