Annonce
Læserbrev

Marianne fra Kristendemokraterne søger job på Christiansborg: Derfor skal du stemme på mig

Jeg har holdt en pause på 14 år fra landspolitik, men nu er jeg simpelthen nødt til at melde mig på banen igen.

Vejle Amts Folkeblad har bedt de lokale folketingskandidater skrive en jobansøgning til vælgerne. Vi åbnede serien mandag med en ansøger fra Enhedslisten - i dag er det kristendemokraten Marianne Karlsmose, der skriver.

-

Som mor til tre drenge i alderen 11-17 år og engageret gymnasielærer i 15 år er børn og unges trivsel den vigtigste sag for mig. Jeg har set, hvordan perfekthedskulturen presser de unge, og stigningen i angst, stress og depression blandt danskerne er stærkt bekymrende. Børn og unge skal have mere nærværende voksne, og her mener jeg både: forældre, pædagoger og lærere.

Det handler både om minimumsnormeringer i daginstitutioner, men også om flere omsorgsdage ved børns sygdom, tilskud til hjemmepasning, længere barselsorlov, bedre balance mellem familieliv og arbejdsliv, gratis parrådgivning og gratis psykologhjælp for unge og lærere, der har bedre tid til forberedelse og til at se den enkelte elev.

Mennesker, der har særlige udfordringer, herunder fysiske og psykiske handicap eller misbrugsproblemer, skal mødes med respekt. De udsatte skal opleve sig værdsatte. Forebyggelse af psykiske lidelser og flere ressourcer til psykiatrien har topprioritet. Ja til nærhed i sundhed - nej til nedlæggelse af regionerne.

Hvis du vil forandre verden, så må du starte med selv at handle frem for at sige pyt eller bare brokke dig hjemme i sofaen. I de sidste år er vores samfund desværre blevet præget af kulde. Hvem kan stramme mest i udlændingepolitikken? Vi skal se problemerne i øjnene, men huske at holde hjertet varmt. Vi har brug for et stærkt erhvervsliv, så vi både har noget at lave af og at leve for i vores samfund.

Jeg har holdt en pause på 14 år fra landspolitik, men nu er jeg simpelthen nødt til at melde mig på banen igen. Nu med mange gode erfaringer som mor, gymnasielærer og som en del af et stærkt lokalsamfund som en del af min bagage.

Stem frisk blod i Folketinget. Stem på mig for og få en engageret KD-politiker med livserfaring, der er drevet af et ønske om et varmere samfund præget af næstekærlighed og respekt for menneskers værdi uanset baggrund og forskellighed.

Marianne Karlsmose, Kristendemokraterne.
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce