Annonce
Jelling

Mark på tre hektar ved Fårup Sø kan blive til skov

Skovrejsningen skal ske på en mark oven for de sydvendte skrænter, der er på nordsiden af Fårup Sø. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Fårup Sø: En mark på tre hektar tæt ved Fårup Sø kan i fremtiden blive forvandlet til en skov.

I hvert fald er vejen banet for skovrejsningen, efter at Vejle Kommune har modtaget en anmeldelelse om skovrejsning på et areal, der ligger ved Fårupgårdvej klos op ad Fårupgård Ungecenter.

I den forbindelse har Vejle Kommune vurderet, om skovrejsningen kan medføre en væsentlig ændring af miljøet og dermed være omfattet af miljøvurderingspligt.

Her er vurderingen, at projektet ikke vil have en negativ påvirkning på miljøet, fremgår det af en offentliggørelse på kommunens hjemmeside.

"Det er Vejle Kommunes vurdering, at skovrejsning som ansøgt vil bidrage positivt til beskyttelse af grundvandsressource," står der blandt andet i afgørelsen fra Vejle Kommune.

"Vejle Kommune har ikke en klimatilpasningsplan eller –handlingsplan, hvor skovrejsning direkte understøtter formålet. Skovrejsning vil dog – uanset gældende planer – bidrage til at binde CO2," står der endvidere.

Kommunes fagfolk har vurderet projektet ud fra en række miljømæssige kriterier, eksempelvis vandløb, drikkevand, fredninger og dyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Preben skal aflive 12.000 raske mink: Det kan ikke betyde andet end konkurs

Annonce