Annonce
Egtved

Markant bygning sat til salg igen - for dette beløb kan den blive din

Det Hvide Palæ udgør en vigtig del af Randbøldals historie, og der er derfor god grund til at bevare den gamle, men forfaldne bygning, mener Rasmus Nielsen. Desværre har han hverken ekspertisen eller tiden til den gennemgribende renovering og har nu sat bygningen til salg. Arkivfoto

Ejeren af den historiske bygning i Randbøldal har ikke ekspertisen eller tiden til at færdiggøre den omfattende renovering, han havde håbet på. Nu håber han på at finde en køber, der ser samme muligheder for stedet.

Randbøldal: Der knytter sig rigtig meget historie til Det Hvide Palæ midt i Randbøldal, som blev opført i 1839 som bolig for ejeren af byens klædefabrik. Derfor er bygningen også værd at redde, selvom den over flere år stod tom og fik lov at forfalde, inden Rasmus Nielsen, som kalder sig selv for en serie-iværksætter, købte den på tvangsauktion i februar 2016. Her endte prisen på 660.000 kroner.

Nu godt to år efter har Rasmus Nielsen valgt at sætte Det Hvide Palæ til salg.

- Jeg sælger, fordi jeg ikke selv har ekspertisen, mulighed for egen fysisk tilstedeværelse eller tiden til at færdiggøre en renovering, hvor jeg er involveret på det plan, jeg gerne vil. Uden at det vil koste en urimelig formue, forklarer han.

Da Rasmus Nielsen købte palæet, var han ikke i tvivl om, at der er et kæmpe potentiale for stedet. Det mener han stadig.

- Jeg kaster ikke håndklædet i ringen, men jeg er klar til at give stafetten videre til en anden, som vil stedet det bedste, siger han og tilføjer, at han også vil være villig til at indgå et partnerskab, hvis den rigtige køber eller investor dukker op.

Annonce

Jeg kaster ikke håndklædet i ringen, men jeg er klar til at give stafetten videre til en anden, som vil stedet det bedste.

Rasmus Nielsen

Får ugentligt henvendelser

Siden købet i 2016 er der sket meget. Udvendigt er store træer væltet, så der igen er frit udsyn til det markante byggeri. Indvendig er ejendommen gjort klar til en kommende renovering. Der er nærmest kun rå vægge tilbage, oplyser han. Derudover har man forsøgt at bevare så meget af de oprindelige detaljer som muligt.

- Ydermere er bygningen ikke fredet mere, så det er et helt andet udgangspunkt at arbejde videre ud fra nu, siger Rasmus Nielsen.

Bygningen er netop sat til salg gennem liebhavermæglerfirmaet Lilienhoff til 2.650.000 kroner og kunne eksempelvis være velegnet at indrette som bed & breakfast, vurderer han.

Allerede nu er der dog sat et stort skilt foran huset, hvor man kan læse, at ejendommen udbydes og et telefonnummer.

- Skiltet er udelukkende sat op for at få en fornemmelse af, hvad de forbipasserende har af interesse, og der er ugentligt henvendelser fra håndværkere, forpagtere og andre interesserede, lyder det fra Rasmus Nielsen.

Se Lilienhoffs præsentation af Det Hvide Palæ her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce