Annonce
Sport

Markante FHK-spillere står uden kontrakt til sommer - målmand og nummer tre på topscorerlisten er iblandt dem

Anders Kragh Martinusen er en af fem FHK-spillere, som står uden kontrakt til sommer. Hvem man forlænger med, og hvem man siger farvel til, vil FHK-direktør Thomas Larsen ikke ud med. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Fem af Fredericia HK's spillere står uden kontrakt til sommer, og det er bestemt ikke ubetydelige spillere. I klubben kigger man på mulige forlængelser.

Fredericia: Der er stille i herrernes håndboldliga for tiden. EM begynder torsdag og derfor spilles der ingen betydende kampe her til lands.

Men det betyder ikke, at der ikke arbejdes i Fredericia HK. Klubben overvintrer på en overraskende flot tredjeplads i ligaen, og spillerne begynder at træne igen torsdag efter overstået ferie.

FHK har en stor del af sin trup på plads til den kommende sæson, hvor OL-vinderen Gudmundur Gudmundsson overtager styringen. Men fem spillere står uden kontrakt til sommer:

Annonce

Anders Kragh Martinusen, Martin Bisgaard, Emil Tellerup, Rasmus Boysen og Mishels Liaba.

- Det sidder vi og kigger på, og det har vi også gjort inden jul. Men derudover har jeg ingen kommentarer, lyder det fra FHK-direktør Thomas Larsen.

FHK's kontrakter

De udløber til sommer:

Emil Tellerup, Rasmus Boysen, Martin Bisgaard, Mishels Liaba, Anders Kragh Martinusen.

De udløber i 2023:

Mads Emil Lenbroch, Jakob Frederiksen, Lasse Balstad, Jens Fredsgaard, Mads Christiansen, Cornelius Kragh og Nicolaj Nørager.

De udløber i 2024:

Nikolaj Nielsen, Rasmus Meyer, Kasper Young og Kristian Stoklund.

Unge spillere med længere kontrakter:

Jonas Kruse Jensen, Jonas Raundal, Nikolaj Juhl Petersen, Lukas Karlskov, Malte Pedersen og Emil Bue.

Altså vil han, knap så overraskende, ikke ud med, hvilke af spillerne som bliver i klubben, og hvilke af spillerne, som skal finde en anden arbejdsgiver.

Vigtige spillere

Men der er markante folk iblandt:

Højre backAnders Kragh Martinusen har i denne sæson været en af klubbens helt store profiler og står noteret for 72 mål i 17 kampe. Det er nok til en tredjeplads på FHK's topscorerliste - kun overgået af Kristian Stoklund og Cornelius Kragh.

Desuden er Martin Bisgaard på listen, og venstrefløjen er i gang med sin bedste sæson i sin FHK-tid. Han er en af ligaens mest træsikre spillere og er væsentlig i kontrafasen qua sine rappe fødder. Bisgaard har scoret 49 mål i 15 kampe.

Også målmand Emil Tellerup står uden kontrakt. Han er førstevalget i målet og står i snit med en redningsprocent på 30,3. Der har været op- og nedture for Tellerup i denne sæson, men også han må anses som en væsentlig brik i klubbens flotte halvsæson.

Også Rasmus Boysen og Mishels Liaba står med kontraktudløb. De har begge haft mindre roller i FHK denne sæson på grund af skader. Svenske Mishels Liaba kom til FHK i sidste sæson men har stort set ikke spillet på grund af en skade, og Rasmus Boysen har også måttet finde sig i en plads på tribunen på grund af en skade. Liaba har været inde i fem kampe denne sæson, mens Boysen har været inde i syv.

Til sommer begynder Gudmundur Gudmundsson som træner i FHK, og hans syn på truppen vægtes selvsagt, når nye kontrakter overvejes.

- Vi er i løbende dialog med Gudmundur omkring truppens sammensætning, siger Thomas Larsen.

FHK spiller sin næste kamp i herreligaen den 2. februar. Kampen står mod Sønderjyske og er et opgør, som oprindeligt skulle være spillet i slut-december. Men et corona-udbrud i Sønderjyske skubbede den til starten af februar.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce