Annonce
Billund

Marmorline frygtede opbremsning under corona -  men der skete det omvendte

Regnar Lykke Jensen,, direktør for Marmorline, der producerer marmorvaske. I coronatiden steg salget af særligt vaske til badeværelser. Arkivfoto: Chresten Bergh
Da covid-19 lukkede samfundet ned over flere uger, frygtede Grindsted-firmaet Marmorline & Co. A/S det værste. Det værste skete bare ikke. I april, maj og juni oplevede firmaet en fremgang på 20 procent i håndvaske til badeværelser.
Annonce

Overraskelse: - Vi har ikke gjort noget gloværdigt og fantastisk. Vi har mest af alt været heldige.

Sådan forholder Regnar Lykke Jensen, direktør for Marmorline & Co. A/S i Grindsted, sig til de seneste måneder, hvor covid-19 har været en del af hverdagen.

Firmaet fremstiller håndvaske og diverse materialer til køkken og bad og har landets store køkken- og badfirmaer som den primære kundegruppe.

Da covid-19 for alvor slog til i Danmark den 11. marts og lukkede landet ned, så Regnar Lykke Jensen til med spænding.

- På det tidspunkt var der godt gang i hjulene. Der var udsigt til en rigtig god marts, og det kunne nedlukningen ikke nå at ændre på, siger Regnar Lykke Jensen, der dog blev nervøs med udsigten til hjemsendelser af medarbejdere og hjælpeordninger på landsplan.

- Når folk bliver ramt på på arbejdslivet og deres husstandsindkomst, så rammer det jo i første omgang forbruget, og vi var bestemt nervøse for, hvordan efterspørgslen ville forme sig. Vi forventede et dyk, fortæller Regnar Lykke Jensen.

Annonce

Lokale arbejdspladser blev ramt

Men dykket kom aldrig, og det kom som en overraskelse for både Regnar Lykke Jensen og Marmorlines kunder.

- Vi var alle indstillet på en mindre ordremængde og mindre trafik, men der gik ikke ret lang tid, før vi var tilbage i normal gænge med diverse forholdsregler for, hvordan vi skulle omgås hinanden, siger Ragnar Lykke Jensen.


Vi har ikke gjort noget gloværdigt og fantastisk. Vi har mest af alt været heldige.

Ragnar Lykke Jensen


Faktisk oplevede virksomheden kort tid efter en fremgang på 20 procent - især på vaske til badeværelser i april, maj og juni.

- Der skete det, at der skulle ske noget, da folk kom til at gå hjemme, og der måske blev aflyst en lidt dyrere ferie. Jeg tror, at hvis man havde snakket om en renovering af badeværelset, så har mange måske tænkt, at de lige så godt kunne gøre det nu, siger Ragnar Lykke Jensen.

Annonce

Afmatning i 2021?

Ragnar Lykke Jensen tænker dog, at Marmorline stadig kan nå at opleve knap så positive konsekvenser af coronakrisen.


Jeg tror, der skulle ske noget, da folk kom hjem og gå, og den ferie, der blev aflyst til Rhodos, blev måske brugt på at renovere badeværelset i stedet for.

Regnar Lykke Jensen, direktør, Marmorline


- For hvis man har fremrykket projekter, man egentlig ville have lavet i 2021, så kan det jo ske en afmatning senere hen, forklarer Ragnar Lykke Jensen, der henviser til, at lokale arbejdspladser som for eksempel Billund Lufthavn er blevet ramt af store nedskæringer.

Marmorline fremstiller håndvaske og diverse materialer til køkken og bad og har landets store køkken- og badfirmaer som den primære kundegruppe. Arkivfoto: Chresten Bergh

Marmorline har også et stort erhvervssalg til nybyggeri, hoteller og lignende, men heller ikke her, har coronakrisen haft en negativ konsekvens.

Marmorline sendte selv sine administrative medarbejdere hjem kortvarigt.

- Vi fandt ud af, at vores effektivitet har det langt bedre ved at være til stede, så vi tog ret hurtigt de nødvendige forholdsregler, så vi kunne være her, men skulle der ske det, at en medarbejder bliver smittet, så er vi klar til at arbejde hjemmefra igen, siger Regnar Lykke Jensen.

Marmorline & Co. A/S

Marmorline støber bordplader og håndvaske i primært marmor, men også i andre kompositmaterialer. Plader og vaske sælges til køkken- og badproducenterne, som sælger videre til private forbrugere. Størstedelen er bordplader og håndvaske til badeværelset. Marmorline har også salg til erhverv til nybyggerier.

Virksomheden har aftaler med mange af de store producenter i Danmark og har også 25 procent eksport.

Virksomheden har base i Grindsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce