Annonce
Hedensted

Martin fik en lys idé, som nu lyser op i Juelsminde

De farvede lys kastes op på træerne omkring mindestenen. Foto: Kenneth Glud Kristensen
Et lysprojekt har været undervejs i et halvt års tid i Juelsminde, og nu kan man se den nye naturlegepark og træerne ved Svanedammen, Mindeparken og den nye naturlegepark, selv om mørket er faldet på.
Annonce

Juelsminde: Martin Frederiksen fra Juelsminde fik i bogstaveligste forstand en lys idé for et halvt års tid siden, og ideen er nu ikke længere kun på tegnebrættet.

Den er blevet en realitet, idet et avanceret lysanlæg netop er blevet indviet, hvilket er ensbetydende med, at der efter mørkets frembrud - via lyskegler i jorden - kastes lys op på træerne ved Svanedammen, Mindeparken og den nye naturlegepark i Juelsminde. Og vel og mærke ikke kun almindeligt hvidt lys, men også lys i forskellige farver.

Annonce

Lyset tiltrækker mennesker

- Lyset har til alle tider tiltrukket mennesker, og hvor lyset er, går folk hen. Ser man Juelsminde oven fra på et landkort, opdager man hurtigt, at der er en stor mulighed for at binde byens vartegn og de naturskønne områder sammen til gavn for borgerne, har Martin Frederiksen tidligere udtalt til avisen.

Og med byens vartegn mener han ikke mindst Fregatten Jyllands anker på havnen, som dog ikke er en del af den første fase af projektet.

Rundt om Svanedammen er der belysning, både i græsset og på broen. Foto: Kenneth Glud Kristensen

Projektet er i øvrigt blevet en smule forsinket på grund af tekniske problemer. Automatikken har drillet lidt, men det er der kommet styr på nu.

Der er naturligvis tale om lavenergi-belysning og via avanceret teknologisk styring kan lysene arbejde sammen med andre systemer. Martin Frederiksen forestiller sig også, at lysanlægget skal kunne bruges til fremtidige aktiviteter i Juelsminde. Blandt andet når EM i fodbold brager løs på storskærm i Juelsminde til næste år. Så skal træerne naturligvis lyse op i røde og hvide farver. Juelsminde Lightrun er også oplagt til at spille sammen med lysene ved Svanedammen og i Mindeparken, vurderer Martin Frederiksen.

Annonce

Det stopper ikke her

Men det stopper formentlig ikke her, for i Juelsminde Visionsråd arbejdes der med planer om at udvide lysprojektet til andre områder i byen, så der med tiden etableres en lysende sti igennem hele byen fra Hotel Juelsminde Strand og Juelsminde Havn, hvor byens vartegn - Fregatten Jyllands anker på Stormolen - naturligvis også skal lyses op.


Det er visionen at lave en sådan turist-venlig, lysende vandresti tværs gennem byen fra hotellet og ned til havnen.

Kenneth Glud Kristensen, formand for Juelsminde Visionsråd


- Det er visionen at lave en sådan turistvenlig, lysende vandresti tværs gennem byen fra hotellet og ned til havnen, siger formanden for visionsrådet Kenneth Glud Kristensen.

Undervejs vil man passere naturlegeparken, ellemosen, Svanedammen, Mindeparken og byen.

- Det kunne jo se helt fantastisk ud, hvis man lod hele et sådant stiforløb bade i eksempelvis orange lys i forbindelse med, at der bliver afholdt halloween i byen. Så vi arbejder videre med at skaffe de nødvendige midler til en videreudvikling af projektet. Her er det naturligvis et stort aktiv for os at kunne trække på Martins ekspertise, idet han til daglig arbejder med netop lysprojekter hos Solar Danmark A/S, siger Kenneth Glud Kristensen.

Økonomien i lysprojektet i Juelsminde

Startskuddet til projektet lød, da der på et borgerbudgetmøde på Hotel Juelsminde Strand i december måned sidste år blev bevilget 50.000 kroner til projektet.

Man har arbejdet med et samlet budget på 400.000 kroner. Palsgaard og Juelsminde Vand har desuden doneret 50.000 kroner hver til formålet.

Det resterende beløb - 250.000 kroner - er hentet hjem via Hedensted Kommune.

Den økonomiske del af projektet er blevet koordineret af Juelsminde Visionsråd med formanden Kenneth Glud Kristensen i spidsen.

Martin Frederiksen er idé-manden bag et lysprojekt i Juelsminde, der netop er blevet indviet. Det er ensbetydende med, at den nye naturlegepark og træerne i Mindeparken og Svanedammen nu lyser op efter mørkets frembrud. Her ses han i netop Mindeparken. Foto: Emil Fibiger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce