Annonce
Vejle

Martin Sikær: Folkeskolen løfter en stor byrde

- Jeg tænker tit på, om vi beder folkeskolen om for meget, siger byrådsmedlem Martin Sikær (S). - Fotoet stammer fra et valg i DGI Huset. Arkivfoto: Mette Mørk

Vejle: Folkeskolen er ligesom en humlebi. Den er så tung, at den ikke burde kunne flyve. Men den gør det alligevel.

Det er nogle af de tanker, som byrådsmedlem Martin Sikær (S) får, når han tænker på de præmisser, som folkeskolen arbejder på for tiden.

- Jeg tænker tit på, om vi beder folkeskolen om for meget. Får skolerne flere opgaver, end de kan bære? Og her tænker jeg ikke kun lokalt i Vejle, men på landsplan, siger Martin Sikær.

Martin Sikær mener ikke, at problemet skyldes privatskolerne. Men han lægger ikke skjul på, at han ser en urimelig ulighed, når det kommer til at løfte rollen som skole.

- Lige nu har folkeskolen og privatskolerne ikke de samme vilkår, og det er ikke godt. Opgaverne burde fordeles mere lige, og økonomien skal følge med, siger han.

Torben Elsig-Pedersen (R), formand for Vejle Byråds børne- og familieudvalg, mener at folkeskolen og fri- og privatskolerne supplerer hinanden godt, men lægger heller ikke skjul på, at han bekymrer sig for folkeskolen.

- Jeg bekymrer mig da for, om folkeskolen kan blive udsultet, men vi gør, hvad vi kan, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

navne

Egtved

Se billederne: Vejlevej er spærret - det vil koste op mod en million kroner at få den fikset

Annonce