Annonce
Vejle

Martin Sikær mødtes med ministeren: 'Kan vi hænge ekstra vejbaner på Vejlefjordbroen?'

I disse coronatider er det svært at møde fysisk, så Martin Sikær (S) måtte tale med transportminister Benny Engelbrecht (S)  via skærmen. Også  partifællerne folketingsmedlem Birgitte Vind og regionsrådsmedlem Lene Thiemer var med på linjen. Privatfoto
Ifølge den socialdemokratiske borgmesterkandidat lovede transportministeren at tage ham med på råd, når Folketinget skal træffe beslutninger om Vejles veje.

Vejle: Det er altid godt at have forbindelserne i orden - og video-linket fejlede ikke noget, da den socialdemokratiske borgmesterkandidat i Vejle, Martin Sikær, forleden mødte sin partifælle transportminister Benny Engelbrecht.

- Helt overordnet handler det jo om at have stærke relationer til Christiansborg. Det gælder ikke mindst til ministrene. Og Benny Engelbrecht er jo en central politiker, når man tænker på de store trafikale udfordringer, vi har i Vejle, forklarede Martin Sikær efterfølgende.

Ifølge den lokale socialdemokrat lyttede Benny Engelbrecht interesseret - men akkurat, som når Vejles nuværende borgmester, Jens Ejner Christensen (V), har haft møde med transportministeren, fik Martin Sikær ingen løfter om konkrete projekter:

Annonce

- Det eneste, han kunne love, var, at han vil tage mig med på råd, siger Martin Sikær.

Presset Vejlefjordbro

Den stigende trængsel på Vejlefjordbroen og E45 var naturligt nok centrum for den halve time lange samtale. Efter et temamøde om trafik i byrådet forleden står Martin Sikær tilbage med fornemmelsen af, at den omdiskuterede Midtjyske Motorvej - bedre kendt som Hærvejsmotorvejen - ikke umiddelbart står øverst på transportdagsordenen i Folketinget.


Broen kan blandt andet aflastes ved at  lede flere bilister fra Fyn via Kolding til Billund. Det gjorde jeg ministeren opmærksom på.

Martin Sikær, borgmesterkandidat for Socialdemokratiet


En del af formålet med en ny motorvej er at aflaste E45 og dermed Vejlefjordbroen  - og selvom Hærvejsmotorvejen ikke vil lette presset markant, er det uden aflastning endnu mere vigtigt at have fokus på motorvejen omkring Vejle, mener Martin Sikær.

- Derfor sagde til ministeren, at vi må have undersøgt muligheden for at hænge ekstra vejbaner på broen. Jeg går ikke ind for en parallelbro, og det er jeg overbevist om, at vejlenserne heller ikke gør. Det kan man se af modstanden mod en jernbanebro.

Annonce

Tunnel ikke på ønskesedlen

I forbindelse med risikoen for flere uheld på broen har der været fokus på den såkaldte "Havnerute" omkring Vejle Havn. Venstre har udtrykt ønske om, at staten går med til at betale for at udvide de lokale veje til fire spor og anlægge en tunnel ved havnen.

- Men for mig at se er en tunnel mere nice-to-have end need-to-have. Jeg sagde til ministeren, at jeg ikke ser projektet som en del af det overordnede danske vejnet. Vi skal ikke have flere biler ned ad Fredericiavej og Horsensvej, siger Martin Sikær.

Samtidig gjorde han ministeren opmærksom på en enkel måde at undgå en del af den gennemkørende trafik i Vejle:

- Det var en idé, SF's Morten Kristensen nævnte på temamødet forleden. Hvis man med bedre skiltning kan sende flere bilister fra Fyn over Kolding i stedet for Vejle, når de skal til Billund, kan vi undgå en del af de biler, der ikke har ærinde i selve Vejle. Det lyttede ministeren til, siger Martin Sikær.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB et enkelt point mod de danske mestre

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stopper i politik: Den squaredansende tømrer takker af

Erhverv For abonnenter

Efter deltagelse i Løvens Hule: Mutebox trodser 2020-rutchebanetur og runder millionen

Vejle Boldklub

VB overkom chokstart og hentede fortjent point mod mestrene i vild kamp

Danmark

Gode råd fra advokaten: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Hedensted For abonnenter

To haveejere går hver sin vej til biodiversitet: Det værste er haver kun med græs

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Johanne Svendsen vandt Vejles turnering

Erhverv

Jens' økologiske mikrobageri har været en bragende succes: - Jeg kan ganske enkelt ikke følge med

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Kultur For abonnenter

De brølende 70'ere: Ny VB'er på landsholdet, vokseværk i lufthavn og fodgængere på ny asfalt

Jelling

Det vrimler med mikrobagerier: Mange om den gode krumme

Annonce