Annonce
Vejle

Martin Sikær mødtes med ministeren: 'Kan vi hænge ekstra vejbaner på Vejlefjordbroen?'

I disse coronatider er det svært at møde fysisk, så Martin Sikær (S) måtte tale med transportminister Benny Engelbrecht (S)  via skærmen. Også  partifællerne folketingsmedlem Birgitte Vind og regionsrådsmedlem Lene Thiemer var med på linjen. Privatfoto
Ifølge den socialdemokratiske borgmesterkandidat lovede transportministeren at tage ham med på råd, når Folketinget skal træffe beslutninger om Vejles veje.

Vejle: Det er altid godt at have forbindelserne i orden - og video-linket fejlede ikke noget, da den socialdemokratiske borgmesterkandidat i Vejle, Martin Sikær, forleden mødte sin partifælle transportminister Benny Engelbrecht.

- Helt overordnet handler det jo om at have stærke relationer til Christiansborg. Det gælder ikke mindst til ministrene. Og Benny Engelbrecht er jo en central politiker, når man tænker på de store trafikale udfordringer, vi har i Vejle, forklarede Martin Sikær efterfølgende.

Ifølge den lokale socialdemokrat lyttede Benny Engelbrecht interesseret - men akkurat, som når Vejles nuværende borgmester, Jens Ejner Christensen (V), har haft møde med transportministeren, fik Martin Sikær ingen løfter om konkrete projekter:

Annonce

- Det eneste, han kunne love, var, at han vil tage mig med på råd, siger Martin Sikær.

Presset Vejlefjordbro

Den stigende trængsel på Vejlefjordbroen og E45 var naturligt nok centrum for den halve time lange samtale. Efter et temamøde om trafik i byrådet forleden står Martin Sikær tilbage med fornemmelsen af, at den omdiskuterede Midtjyske Motorvej - bedre kendt som Hærvejsmotorvejen - ikke umiddelbart står øverst på transportdagsordenen i Folketinget.


Broen kan blandt andet aflastes ved at  lede flere bilister fra Fyn via Kolding til Billund. Det gjorde jeg ministeren opmærksom på.

Martin Sikær, borgmesterkandidat for Socialdemokratiet


En del af formålet med en ny motorvej er at aflaste E45 og dermed Vejlefjordbroen  - og selvom Hærvejsmotorvejen ikke vil lette presset markant, er det uden aflastning endnu mere vigtigt at have fokus på motorvejen omkring Vejle, mener Martin Sikær.

- Derfor sagde til ministeren, at vi må have undersøgt muligheden for at hænge ekstra vejbaner på broen. Jeg går ikke ind for en parallelbro, og det er jeg overbevist om, at vejlenserne heller ikke gør. Det kan man se af modstanden mod en jernbanebro.

Annonce

Tunnel ikke på ønskesedlen

I forbindelse med risikoen for flere uheld på broen har der været fokus på den såkaldte "Havnerute" omkring Vejle Havn. Venstre har udtrykt ønske om, at staten går med til at betale for at udvide de lokale veje til fire spor og anlægge en tunnel ved havnen.

- Men for mig at se er en tunnel mere nice-to-have end need-to-have. Jeg sagde til ministeren, at jeg ikke ser projektet som en del af det overordnede danske vejnet. Vi skal ikke have flere biler ned ad Fredericiavej og Horsensvej, siger Martin Sikær.

Samtidig gjorde han ministeren opmærksom på en enkel måde at undgå en del af den gennemkørende trafik i Vejle:

- Det var en idé, SF's Morten Kristensen nævnte på temamødet forleden. Hvis man med bedre skiltning kan sende flere bilister fra Fyn over Kolding i stedet for Vejle, når de skal til Billund, kan vi undgå en del af de biler, der ikke har ærinde i selve Vejle. Det lyttede ministeren til, siger Martin Sikær.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce