Annonce
Vejle

Martin Sikær mødtes med ministeren: 'Kan vi hænge ekstra vejbaner på Vejlefjordbroen?'

I disse coronatider er det svært at møde fysisk, så Martin Sikær (S) måtte tale med transportminister Benny Engelbrecht (S)  via skærmen. Også  partifællerne folketingsmedlem Birgitte Vind og regionsrådsmedlem Lene Thiemer var med på linjen. Privatfoto
Ifølge den socialdemokratiske borgmesterkandidat lovede transportministeren at tage ham med på råd, når Folketinget skal træffe beslutninger om Vejles veje.

Vejle: Det er altid godt at have forbindelserne i orden - og video-linket fejlede ikke noget, da den socialdemokratiske borgmesterkandidat i Vejle, Martin Sikær, forleden mødte sin partifælle transportminister Benny Engelbrecht.

- Helt overordnet handler det jo om at have stærke relationer til Christiansborg. Det gælder ikke mindst til ministrene. Og Benny Engelbrecht er jo en central politiker, når man tænker på de store trafikale udfordringer, vi har i Vejle, forklarede Martin Sikær efterfølgende.

Ifølge den lokale socialdemokrat lyttede Benny Engelbrecht interesseret - men akkurat, som når Vejles nuværende borgmester, Jens Ejner Christensen (V), har haft møde med transportministeren, fik Martin Sikær ingen løfter om konkrete projekter:

Annonce

- Det eneste, han kunne love, var, at han vil tage mig med på råd, siger Martin Sikær.

Presset Vejlefjordbro

Den stigende trængsel på Vejlefjordbroen og E45 var naturligt nok centrum for den halve time lange samtale. Efter et temamøde om trafik i byrådet forleden står Martin Sikær tilbage med fornemmelsen af, at den omdiskuterede Midtjyske Motorvej - bedre kendt som Hærvejsmotorvejen - ikke umiddelbart står øverst på transportdagsordenen i Folketinget.


Broen kan blandt andet aflastes ved at  lede flere bilister fra Fyn via Kolding til Billund. Det gjorde jeg ministeren opmærksom på.

Martin Sikær, borgmesterkandidat for Socialdemokratiet


En del af formålet med en ny motorvej er at aflaste E45 og dermed Vejlefjordbroen  - og selvom Hærvejsmotorvejen ikke vil lette presset markant, er det uden aflastning endnu mere vigtigt at have fokus på motorvejen omkring Vejle, mener Martin Sikær.

- Derfor sagde til ministeren, at vi må have undersøgt muligheden for at hænge ekstra vejbaner på broen. Jeg går ikke ind for en parallelbro, og det er jeg overbevist om, at vejlenserne heller ikke gør. Det kan man se af modstanden mod en jernbanebro.

Annonce

Tunnel ikke på ønskesedlen

I forbindelse med risikoen for flere uheld på broen har der været fokus på den såkaldte "Havnerute" omkring Vejle Havn. Venstre har udtrykt ønske om, at staten går med til at betale for at udvide de lokale veje til fire spor og anlægge en tunnel ved havnen.

- Men for mig at se er en tunnel mere nice-to-have end need-to-have. Jeg sagde til ministeren, at jeg ikke ser projektet som en del af det overordnede danske vejnet. Vi skal ikke have flere biler ned ad Fredericiavej og Horsensvej, siger Martin Sikær.

Samtidig gjorde han ministeren opmærksom på en enkel måde at undgå en del af den gennemkørende trafik i Vejle:

- Det var en idé, SF's Morten Kristensen nævnte på temamødet forleden. Hvis man med bedre skiltning kan sende flere bilister fra Fyn over Kolding i stedet for Vejle, når de skal til Billund, kan vi undgå en del af de biler, der ikke har ærinde i selve Vejle. Det lyttede ministeren til, siger Martin Sikær.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kendt erhvervsmand tabte i boligretten: Nu har hans lejer rettens ord for, at hun må blive boende - selv om han gerne vil rive det forfaldne hus ned

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder besøger Vejles dyreste og fineste restaurant: 'Efter Jens Vejmand kører det langsomt af sporet for mig'

Erhverv For abonnenter

Vejle-frisør skal bruge flere kvadratmeter: 'Jeg er klar til en ny mission' - salonen får nyt navn og flytter ud af baggården

Alarm 112

Halsgreb i Ørstedsgade: 40-årig skal i fængsel for at tage kvælertag på sin gæst

Hedensted For abonnenter

Dansk energi-gigant har planer om endnu en stor solcellepark i kommunen: Her vil de lave strøm til 14.000 husstande

Løvkvist: Pape bøjede sine principper i Hjort-sagen for at ophæve sin egen isolation

Vejle

Se video: De hænger 150 store, gule cykler op i gågaden: 'Det kommer til at se ret massivt ud'

Billund For abonnenter

Vorbasse Campings nye ejere har overtaget pladsen: - Vi føler slet ikke, at det er et arbejde

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Alarm 112

Så har man set det med: Der sad fem mænd i en tuk-tuk. Den ene sprang ud og ødelagde et nyplantet træ

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Erhverv

Succesfuld møbelsnedker får udstillingsvindue i Kirkegade: Thomas er vild med duften af træ. 'Siden jeg var barn, har det siddet dybt i mig'

Vejle For abonnenter

Borger undrer sig på byens nyeste vej: 'Du støder jo panden mod en mur, når du går på det fortov'

Erhverv

Placeringen er afsløret: Her kan du komme til at se den nye Tour de France-skulptur, som er skænket til Vejle af en række erhvervsfolk

Annonce