Annonce
Vejle

Masser af boliger på vej - nu tager politikerne hul på planen, der gør Skibet til en forstad til Vejle

Rækkehuse er i forvejen et kendt fænomen i Skibet/Knabberup området - her Go'Boligs projekt nord for Vardevej. Det nye lokalplanområde strækker sig syd for Vardevej længere mod øst på den anden side af villabebyggelsen ved Knabberup. Foto: Go' Bolig
470 boliger - flest rækkehuse - er del af en udbygningsplan mellem Vardevej og motortrafikvejen sydøst for Skibet og Knabberup. Den første lokalplan er på vej.

Skibet: I dag er der stadig åbent land mellem Skibet og Vejle.

Men det varer ikke ved. Tirsdag drøfter politikerne i teknisk udvalget forslaget til en lokalplan med 65 parcelhuse og 185 rækkehuse på markerne sydøst for Skibet og Knabberup.

Planen er første del af en stor udbygningsplan, der i løbet af de kommende år vil skabe forbindelse mellem det lille bysamfund vest for Vejle og kommunens hovedby.

Annonce

Fra vest vil op til 400 rækkehuse og 70 parcelhuse brede sig ind mod den nye vej Vejledalen. Vejen, der blev indviet i 2017 strækker sig fra rundkørslen ved motortrafikvejen mod Billund til Vardevej.

Samtidig er der gang i udviklingen af en ny bydel i Rosborgområdet. Og indenfor de kommende ti år, vil de to udviklingsprojekter så formentlig mødes ved netop Vejledalen.

Så langt er man ikke endnu. Lokalplanforslag 1317 er første skridt, hvor det mere præcist beskrives, hvordan der kan bygges nyt i området mellem Vardevej og motortrafikvejen - Bredstenvej.

Et mindre område nord for Vardevej er dog en del af planen, der sammenlagt dækker 30 hektar - eller 300.000 kvadratmeter. På området nord for Vardevej nævnes specifikt muligheden for at opføre en daginstitution.

Rækkehuse dominerer

Ellers er det rækkehuse, der dominerer  - en boligform, der allerede har bredt sig på området nord for Vardevej de senere år. Ifølge lokalplanen er der lagt op til at dispensere fra kravet om, at der skal høre 400 kvadratmeter grund til hvert rækkehus - i hvert fald i den østligste del af området tættest på Vejle.

Grundene til parcelhusene bliver på mellem 700 til 1000 kvadratmeter - og der stilles krav til, hvordan husene skal placeres på grunden.

En af hovedtankerne i helhedsplanen og lokalplanen er, at alle ejendomme har direkte adgang til de grønne friarealer. Alle boliger indrettes således de har direkte adgang ud til en større sammenhængende grøn kile.

Fra teknisk udvalgs dagsorden

Når det gælder trafik rummer lokalplanforslaget en rundkørsel. Den skal skabe adgang til Vardevej på det sted, hvor Knabberupvej i dag møder Vardevej. Inde i området er der lagt op til en stamvej med vejtræer, der giver adgang til de enkelte boligveje.

Tirsdag skal politikerne i teknisk udvalg som de første politikere tage stilling til lokalplanforslaget inden det gør videre til byrådet og efterfølgende sendes i offentlig høring i otte uger.

Kortskitsen fra lokalplanforslaget viser, hvordan de nye boliger skal placeres i området, der på en mindre område strækker sig nord for Vardevej. Kort fra lokalplanen
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce