Annonce
Kultur

Masser af juleaktiviteter i weekenden

Give-Egnens Museum råder over mange frivillige og i adventsweekenderne stiller de op og sysler med forskellige gamle håndværk. Man er velkommen til at arbejde med. Foto: GEM
Arbejdende værksteder og ikke mindst museets berømte julekagekaffebord trækker mange til Give-Egnens Museum. Det gør "Peters jul" også.
Annonce

Give: Julen er i fuld gang på Give-Egnens Museum.

Her er der i åbningstiden masser af børn, der både skal rundt i udstillingen "Julens herligheder" og selvfølgelig også en tur rundt i hedebondens vinterklare gård. Den permanente udstilling med håndværkernes værksteder og byens butikker fra den gang Give var cirka 75 år yngre end i dag påkalder sig også børnenes interesse,

De kommer i klassevis og dagligt er der op til 75 på besøg. I weekenden er der mere fred og ro til at kunne fordybe sig i udstillingernes mange åbenlyse om mere skjulte detaljer. Men museet byder i december måned også på en lang række andre aktiviteter i weekenderne.

Der er for eksempel arbejdende værksteder, eller levendegjorte udstillinger, som det kaldes på museumssprog. Her er en række af museets mange frivillige i fuld gang med forskellige syslerier. Der fremstillilles kranse, dekorationer, træskærerarbejde og andre ting. Det er ikke bare noget, man kan se på. Man kan selv få lov at være med.

Er man mere interesseret i et tilbagelænet museumsbesøg, kan man søndag klokken 15.30 læne sig tilbage og nyde Falk Mikkelsens oplæsning af Johan Krohns "Peters jul".

Hvis man da kan overkomme det, efter har forsøgt at gøre kål på museets berømte julekagekaffebord. Kål er der nu ikke noget af. Derimod er der mange slags lagkager, tørkage, æblekage, klejner, småkager og så videre. Det er vist endnu ikke lykkedes nogen at komme gennem alle varianterne.

Julekagekaffebordet er et tilkøb til 65 kroner. Museets har åbent lørdag og søndag fra klokken 14 til 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce