Annonce
Billund

Masser af ledige stillinger: Stor efterspørgsel på social- og sundhedspersonale

Personalet til plejehjem er i høj kurs. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Med syv ledige stillinger som assistent eller hjælper inden for social- og sundhedsområdet i Billund Kommune er personalet i høj kurs.
Annonce

Billund Kommune: Er man blevet ledig oven på coronakrisen, er social- og sundhedsområdet et godt bud på, hvor man kan finde nyt arbejde.

I hvert fald er otte af de 22 aktuelt opslåede stillinger i Billund Kommune til et job inden for social- og sundhedsområdet.

Det er dermed også det enkeltområde, som har flest ledige stillinger. Og det er desværre ikke overraskende ifølge Pia Mejborn, chef for voksenstøtteområdet i Billund Kommune.

- Det er et stort problem at skaffe social- og sundhedsassistenter. Det er lidt lettere med social- og sundhedshjælpere, men situationen er ikke speciel prangende. Specielt aftenvagterne på vores plejecentre er rigtig svære at få bemandet, siger Pia Mejborn.

Annonce

Større problem

Problemet med at skaffe folk til faget er ikke isoleret til Billund Kommune. Ifølge FOA vil der i 2028 mangle over 41.000 ansatte inden for SOSU-området i Danmark, hvis man skal kunne bevare den samme pleje som i dag.

Ifølge chefen i Billund Kommune er problemet nok også større, end antallet af ledige stillinger viser. Således har kommunen været nødt til at besætte ledige social- og sundhedsassistentstillinger med social- og sundhedshjælpere.


Specielt aftenvagterne på vores plejecentre er rigtig svære at få bemandet.

Pia Mejborn


- Det har været for også at få lidt ro på. Hvis vi bliver ved med at have ledige stillinger, giver det uro på plejecentrene. Så har vi bedt vores assistenter om at gå lidt på tværs, og så håber vi, der kommer flere på et tidspunkt, siger Pia Mejborn.

Annonce

Ikke kun håb

Billund Kommune nøjes dog ikke bare med at håbe.

Sammen med Vejen og Esbjerg kommuner samt de lokale jobcentre har man sat projekt SOSU Start i verden. Det henvender sig til ledige på dagpenge eller kontanthjælp, som overvejer at skifte branche eller har et ønske om at tage en kort, faglig uddannelse.

Sosu'er

Med en uddannelse på godt halvandet år kan man få job som social- og sundhedshjælper.

Man kan også læse i tre år og fire måneder, så bliver man social- og sundhedsassistent.

Begge uddannelser kan bruges i hjemmeplejen, på plejehjem, sygehuse og mange andre steder, hvor man arbejder med mennesker.


- Vi har tre, der starter nu på uddannelsen. Der er også situationen med mange fyrede i Billund Lufthavn. Her kunne det være, at der var nogen, som ville lave et jobskifte. Så vi prøver løbende at finde på muligheder og tiltag for at gøre det attraktivt at komme til faget, siger Pia Mejborn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce