Annonce
Billund

Masser af livlige fårehunde på udstilling i Billund Idrætscenter

Islandske fårehunde er en gammel hunderace, der har været brugt til at holde styr på fåreflokke. Privatfoto
Islands Fårehundeklub samles i Billund - og vil gerne vise hundene frem til alle interesserede.

Billund: Går man i hundetanker, er det altid nyttigt med inspiration. Lørdag 19. oktober kan man møde en ikke så almindelig race, når Islandsk Fårehundeklub holder udstilling med 35 tilmeldte hunde i Billund Idrætscenter.

Fårehundeklubben beskriver racen som glade og imødekommende hunde, der knytter sig tæt til deres familie og gerne følger denne overalt. Den er venlig overfor alle og er en stor børneven. Dens livlige væsen kommer mest til udtryk udendørs, medens den hurtig falder til ro og lægger sig ved ens fødder, når familien er indendørs. Dens trivsel er afhængig af rigelig social kontakt.

Annonce

Aktiv og begavet hund

Den islandske fårehund er lærenem og samarbejdsvillig og har et selvstændigt sindelag. Det er også en begavet hund, der af sig selv tilbyder både kontakt og samarbejde. Det imødekommes bedst gennem en konsekvent træningsindsats i hundens unge år - og fordi racen er en brugshund, skal den have mulighed for at bruge sine evner gennem forskellige former for aktivitet, for eksempel hundesport eller andre træningsaktiviteter.

En islandsk fårehund er ikke nogen udpræget beskytter, men er alligevel en pålidelig vogter, der ganske vist gør, men aldrig bider, fortæller Fårehundeklubben. Islandsk fårehund er i øvrigt meget omgængelig og venlig overfor andre husdyr. Den indordner sig nemt i familiemønstret i både byen og på landet.

Udstillingen åbner klokken 10, og der er fri adgang til udstillingsområdet, hvor deltagerne gerne svarer på spørgsmål, hvis der er mere, man ønsker at vide om den islandske fårehund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce