Annonce
Trekantområdet

Massevis af unge i biler meldt til politiet: - Vi er bare fredelige mennesker

Op mod 200 unge var forsamlet i p-huset på Havnegade i Middelfart fredag aften. Foto: Daniel Kofoed.
Op mod 200 unge i biler i og omkring parkeringshuset i Middelfart er blevet meldt til politiet, men der var tale om et fredeligt arrangement, fortæller en af de unge. De mange unge skulle oprindeligt have mødtes i Vejle.
Annonce

Middelfart: En anmeldelse om, at op mod 200 unge mennesker var samlet i et parkeringshus, hvor nogle kørte ræs på Havnegade i Middelfart, fik Fyns Politi til et sende en patrulje af sted.

Fyns Politi blev alarmeret klokken 20.50 fredag aften, og vagtchef Steen Nyland oplyser, at patruljen fik kontakt med nogle af unge, og at der i den forbindelse umiddelbart var ro i området.

- Man var i kontakt med én, der var en form for kontaktperson, og han blev vejledt om at få folk til at forlade stedet, siger Steen Nyland, der ikke på stående fod kan oplyse, om der blev skrevet politisager på eventuelle overtrædelser af færdselsloven.

Ifølge avisens oplysninger var det særligt en større firhjulstrækker, der kørte larmende rundt i området og parkeringshuset, mens der samtidig opholdt sig en hel del biler i selve parkeringshuset.

Op mod 200 unge var forsamlet i p-huset på Havnegade i Middelfart fredag aften. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce

- Vi er fredelige

I løbet af lørdagen har hændelsen været genstand for en heftig debat i facebookgruppen "Middelfart", hvor en bruger har lagt en video op, der viser biler køre ind og ud ad parkeringshuset på Havnegade samt en patruljevogn, der holder ved indgangen.

En af debattørerne er 24-årige Thomas Bertelsen Kjeldsen fra Middelfart, der selv var til stede.

Han fortæller, at de unge skulle have mødtes på en lokation ved Idémøbler i Vejle for at fejre en sæsonafslutning, men det store regnskyl fik dem til at finde et sted i tørvejr.

De unge arrangerer deres såkaldte biltræf via facebookgruppen "ISR Denmark - Illegal Street Racing".

Trods navnet, så er det ifølge den unge helt fredeligt.

- Hvis der på et tidspunkt overhovedet er kørt ræs, har det ikke noget med os at gøre. I vores begivenhed på Facebook er reglerne klart og tydeligt, at vi ikke vil have nogen motorstøj, hvor folk gasser op. Ingen dækrøg. Og folk skal rydde op og gøre rent efter sig, siger den 24-årige.

- Vi er en masse unge mennesker, der mødes og deler vores passion for biler. Man er mere end velkommen til at komme ned og kigge. Så kan man se, at vi bare er unge, fredelige mennesker, der står og hyggesnakker om biler og får bekendtskaber, siger Thomas Bertelsen Kjeldsen.

Sker det ikke, at nogen gasser op og kører stærkt?

- Der er dem, vi kalder for bumser, som er med til at ødelægge det for andre. Dem, som bogstavelig talt kører med hovedet oppe i r.... Vi prøver så godt, vi kan at sortere i dem, og de bliver smidt væk, understreger Thomas Bertelsen Kjeldsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce