Annonce
Hedensted

Massiv interesse for at finde hundehvalpen: Nala er stadig væk

Louise Barrett (t.v.) står i spidsen for en storstilet eftersøgning efter den 12 uger gamle hundehvalp Nala, som ejes af kvinden til højre, Helene Madsen, der så sin hund stikke af hen over markerne ovenpå et biluheld ved Ølholm søndag. Foto: Michael Svenningsen
Den 12 uger gamle alaskan malamute-hundehvalp Nala, der stak af efter et biluheld på Midtjyske Motorvej ved Ølholm søndag formiddag, er i øjeblikket genstand for en større efterforskning i området omkring Tørring.

Tørring: En gruppe på mellem 50 til 60 personer leder i disse timer efter den kun 12 uger gamle alaskan malamute-hundehvalp Nala, der forsvandt i forbindelse med et biluheld på den Midtjyske Motorvej ved Ølholm søndag kl. 9.12. Lige siden søndag eftermiddag har et stort hold frivillige været i gang med at lede efter hundehvalpen, der tidligt mandag morgen blev set ved et skovområde overfor Hotel Gudenåen ved Viborg Hovedvej. Siden har man koncentreret eftersøgningen omkring dette område, som ligger cirka fem kilometer fra ulykkesstedet.

Nala's ejer er den 31-årige Helene Madsen fra Videbæk. Hun kom kørende i østgående retning, da bilens ene dæk sprang. Bilen snurrede rundt og landede på siden. Der skete ingen personskade, men ved uheldet flygtede hundehvalpen fra bilen. Det er Helene Madsens veninde Louise Barrett, som selv opdrætter alaskan malamute-hunde, der koordinerer indsatsen.

- Jeg lavede et opslag på Facebook, hvor jeg anmodede om hjælp til eftersøgningen, og det må man sige vi har fået. Det har virkelig været en imponerende opbakning. Der er blandt andet kommet rigtig mange fra Sjælland for at lede til, og såmænd også fire tjekker fra Prag, der er ankommet med Nalas mor, siger Louise Barrett.

Der kommer folk fra nær og fjern - både med og uden hunde - for at lede efter den 12 uger gamle alaskan malamute. Dette foto er taget på p-pladsen ved Hotel Gudenåen. Foto: Michael Svenningsen

Nægter at give op

På spørgsmålet om, hvor længe de har tænkte sig at blive ved, svarer hun prompte:

- Indtil vi finder hende!

Og hjælp er der masser af. Det vælter ind med støtteerklæringer og råd og dåd på Facebook. Blandt andre har en clairvoyant meldt sig på banen på Louise Barrett's Facebook-side med et bud på, hvor hunden befinder sig. Om det har givet pote - om man så må sige - vides ikke i skrivende stund.

Indsatsen har indtil videre omfattet både sporhunde og hundeførere, helt almindelige borgere med og uden hunde og en varmesøgende drone. Louise Barrett har bygget en base op omkring en stor, hvid varebil på p-pladsen ved Hotel Gudenå. Herfra koordineres indsatsen, og der kommer hele tiden en lind strøm af mennesker for at indrapportere, hvor de har ledt, mens andre er nye frivillige, som efterfølgende dirigeres ud i områder, som endnu ikke er blevet afsøgt. Avisen kiggede forbi basen ved 13-tiden. Her var den bemandet med Nina Langfeldt fra Kalundborg, idet Helene og Louise begge var ude og lede efter Nala.

- Jeg er veninde med dem begge to og har været her siden halv fire i går søndag. Jeg har selv slædehunde sammen med min kæreste, og det er bare med sadle op og komme afsted, når sådan noget som det her sker. Desværre kan vi ikke forsætte ret meget længere, da vi begge to skal på arbejde i morgen tirsdag, siger Nina Langfeldt, der også er imponeret over opbakningen.

- Der kommer hele tiden nogen med snacks og kaffe medvidere, hvorefter de går eller kører ud og søger i et område, som vi anviser til dem. Indtil videre er der blevet søgt i et område helt ud til Coastzone, siger hun.

Annonce

Netværk omkring polarhunde

Marianne Schlüter og Leon Johansen var rykket ud fra bopælen i Vestjylland.

- Vi har selv en alaskan malamut og kender både Helene og Louise den vej rundt. Fælles for mange af os, der kører langt for at hjælpe, er, at vi har den her interesse sammen og derfor har et fællesskab omkring hundene, siger Marianne Schlüter.

Det kan Charlotte Glintborg og Kadia Nielsen, der begge kommer fra Hobro, bekræfte. Med sig havde de den kun ti uger gamle alaskan malamut-hundehvalp Balou.

- Vi har et netværk omkring de her polarhunde og mødes blandt andet til løb og udstillinger. Så vi hjælper hinanden, når der er brug for det, og det må man sige, at der er nu. Bare tanken om at noget lignende skulle ske med Balou får det til at gyse i mig, så selvfølgelig hjælper vi, siger Charlotte Glintborg, der ikke tør gætte på, hvor forkommen Nala er.

- Det er jo en hårdfør hunderace, der er lavet til at kunne klare polarvintre, så det her vejrlig er ikke noget problem, men spørgsmålet er, om hun er kommet til skade i forbindelse med ulykken. Det ved vi jo ikke, siger hun.

Mandag er der blevet søgt efter hundehvalpen i et fem kilometer langt område fra ulykkesstedet ved Ølholm og Hotel Gudenåen ved Tørring, hvor hunden angiveligt blev set tidligt mandag mogen. Foto: Michael Svenningsen
Cirka 70 frivillige ledte efter hundehvalpen Nala søndag, mens lidt færre meldte sig under fanerne mandag. Foto: Michael Svenningsen
Louise Barrett (t.v.) og Helene Madsen er klare i mælet omkring, hvor lang tid de vil blive ved med at lede efter Nala. Indtil vi finder hende, lyder svaret prompte. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Debat

Sammen om det gode ældreliv i kommune og region

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce