Annonce
Vejle Boldklub

Matchbold er en stramning, men det er tæt på for VB

Søndag kan Allan Sousa og VB - hvis resultaterne flasker sig - spille sig helt fri af nedrykning. Arkivfoto: Mette Mørk
Anfører Jacob Schoop holdes fortsat ude af en skade og spiller ikke, når Vejle Boldklub søndag møder Sønderjyske.

Vejle: Matchbold er en stramning, men det er tæt på for Vejle Boldklub i søndagens opgør mod Sønderjyske.

En VB-sejr kombineret med AC Horsens-point i udekampen mod Lyngby sikrer, at der også næste sæson spilles superliga-fodbold i Nørreskoven.

Glipper det søndag, findes yderligere tre chancer for at få det afgjort i form af kampene mod OB (hjemme), AaB (ude) og Lyngby (hjemme).

Annonce

Der er dog ifølge VB-træner Constantin Gâlcă ingen grund til at trække det i langdrag; jo tidligere des bedre.

En mere kompakt defensiv

En forudsætning for, at det sker søndag, er, at VB-holdet leverer en langt bedre indsats end seneste kamp. Da spillede VB 3-3 i Horsens efter 3-0-føring til hjemmeholdet, inden German Onugkha med et hattrick sikrede VB point.

En mere kompakt defensiv og bedre omgang med bolden er VB-trænerens opskrift.

- Vi havde en dårlig dag i Horsens. De første 20 minutter spillede vi udmærket, men siden mistede vi totalt kontrollen over kampen, og det må ikke gentage sig mod Sønderjyske, siger Constantin Gâlcă.

Sønderjyske er ude af nedrykningsstriden og spiller på torsdag pokalfinale, som er den vigtigste kamp i klubbens historie, da pokalsejr garanterer et europæiske puljespil og en indtægt på minimum 20-25 millioner kroner.

Pokalfinalen fylder med sikkerhed en del mere i Haderslev end søndagens kamp i Nørreskoven, men Constantin Gâlcă forventer dog ikke, det får den store indflydelse på kampen:

- Sønderjyske sparer måske nogle spillere, men så kommer der andre ind, som selvfølgelig vil gøre alt for at vise, de skal spille med i pokalfinalen.

Annonce

Fem VB’ere i karantænefare

VB er fortsat uden Jacob Schoop, som holdes ude af en mindre fiberskade, han pådrog sig, da VB for et par uger siden hjemme slog AC Horsens med 3-0. Desuden er VB uden Tobias Mølgaard, som er ude resten af sæsonen på grund af et brud i sin ene fod.

Til gengæld lysner det for Mads Greve og specielt Wahid Faghir, som den seneste måned døjede med henholdsvis en knæ- og en fiber-skade. Begge er tilbage i træning, og Constantin Gâlcă giver Wahid Faghir størst chance for at få en rolle i opgøret mod Sønderjyske.

- Det er nok for tidligt for Greve, men Wahid Faghir er en mulighed til truppen mod Sønderjyske, siger VB-træneren.

VB har ingen spillere i karantæne, men fem befinder sig i risikozonen for en kamp i på tribunen, hvis de får gult mod Sønderjyske. De fem er forsvarsspiller Denis Kolinger og de fire midtbanespillere Saeid Ezatolahi, Ylber Ramadani, Lundrim Hetemi og Arbnor Mucolli.

VB's formodede startopstilling til kampen mod Sønderjyske.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce