Annonce
Vejle

Materialet bag udbud forargede: Ældrerådet holder øje med kvaliteten af maden

I udbudsmaterialet fremgår det blandt andet, at der i "madproduktionen (skal) anvendes et minimum af halvfabrikata. Maden skal være velsmagende, tyggevenlig, let fordøjelig samt anrettet appetitligt og indbydende". Arkivfoto: Morten Pape
Medlemmerne af ældrerådet har undret sig over, at prisen vægter højere end kvaliteten, når kommunen skal vælge ny madleverandør.
Annonce

Vejle: Vejle Kommune er lige nu på jagt efter en ny leverandør af mad til især ældre.

Når valget til efteråret falder på én, skal ældrerådet nok i tiden efter holde øje med kvaliteten. Det lover formand Svend Egon Christensen.

Han har læst materialet bag udbuddet og har ligesom flere andre undret sig over de kriterier, som en ny leverandør vælges ud fra.

Her står, at prisen vægter 70 procent og kvaliteten 30 procent.

- Vi har i rådet spurgt ind til det, fordi vi undrede os, men jeg synes egentlig, at vi fik en god forklaring. Så jeg stoler faktisk på, at kvaliteten nok skal være god, siger han.

Annonce

Vil følge op

Svend Egon Christensen har dog sammen med de øvrige medlemmer af ældrerådet tænkt sig at følge op på sagen.

- Når den nye leverandør har leveret mad i et stykke tid, er det helt oplagt at spørge, om den så også lever op til forventningerne, mener han.

Da vægtningen kom frem for et par måneder siden, skabte det en del furore.

Ifølge formand for byrådets seniorudvalg Kenneth Fredslund Petersen (DF) skal tallene på ingen måde ses som et udtryk for, at kroner og ører er vigtigere end smag og råvarernes tilstand.

For kravene til kvaliteten skal opfyldes og først derefter vælger politikerne hvem, der kan levere den ønskede kvalitet billigst.

Omkring 600 vejlensere er visiteret til madservice på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller sociale problemer. Det står borgerne frit for selv at finde en leverandør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Vejle

Vejles margarinekonge kom brat af dage

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce