Annonce
Vejle

Med armen vredet om: Et flertal tvinger borgmesteren til at prøve at købe Posthusgrunden

Et flertal i økonomiudvalget tvinger nu borgmester Jens Ejner Christensen (V) til at gå i forhandlinger med de tre ejere af Posthusgrunden: PostNord, Banedanmark og DSB Ejendomme. Arkivfoto: Mette Mørk
Et flertal i økonomiudvalget sender borgmesteren i byen for at forhandle med ejerne af Posthusgrunden. To ud af tre er klar til at sælge, mener 2. viceborgmester.
Annonce

Vejle: Et flertal i Vejle Byråds centrale økonomiudvalg sender nu borgmester Jens Ejner Christensen (V) i byen med en stor indkøbspose i hånden.

Flertallets plan er, at borgmesteren skal købe bidder af den posthusgrund, som efter adskillige års planlægning, politisk tovtrækkeri og klagesager fortsat ikke er forvandlet til nyt handels- og boligområde.

På økonomiudvalgsmødet bemyndigede Socialdemokratiet, Konservative og SF borgmesteren til at indlede forhandlinger med ejerne af de arealer, der er omfattet af lokalplan 1225 ved Gammelhavn midt i Vejle.

Det må gerne ske med henblik på "etapevis overtagelse" af de relevante arealer, som der står i mødereferatet.

Det er min klare overbevisning, at vi kan handle med dem. Deres tanke med området er, at det skal realiseres, og så er jeg godt klar over, at det bliver en diskussion om prisen.

Søren Peschardt (S), 2. viceborgmester

Annonce

Skal afklare mulighederne

Socialdemokraternes gruppeformand, 2. viceborgmester Søren Peschardt, er blandt de politikere, der nu sender borgmesteren i byen.

- Vi står med en dødkedelig grund, og derfor har vi mistet tålmodigheden og vil nu gerne videre. Derfor skal vi have afklaret ønskerne og mulighederne hos dem, der ejer grunden i dag. Efter mødet med de tre grundejere ved vi, at Banedanmark ikke er til sinds at sælge lige nu, fordi man er uafklaret omkring rangerspor og et eventuelt spor til Billund Lufthavn. Men det virker de to andre, PostNord og DSB Ejendomme, til at være, siger Søren Peschardt.

På mødet med de tre etater spurgte han selv ind til, hvad de tre grundejeres planer og tanker er med området.

- Og det er min klare overbevisning, at vi kan handle med dem. Deres tanke med området er, at det skal realiseres, og så er jeg godt klar over, at det bliver en diskussion om prisen. Det er den proces, vi indleder nu, siger 2. viceborgmesteren.

Annonce

Det er fugle på taget

Parterne har hele tiden sagt, at de har indgået betingede salgsaftaler med NPV. Det må I vel forholde jer til?

- Jeg kan godt lide den tilgang, at du har en aftale, indtil du indgår en ny aftale. Men som plangrundlaget ligger lige nu, er en aftale med NPV fugle på taget. Derfor er det også en diskussion, om de vil realisere deres ejendomme relativt hurtigt til et realistisk projekt, eller om de vil afvente en mulighed, som reelt ikke er der. For NPV siger selv, at deres oprindelige plan ikke kan realiseres på baggrund af udviklingen i detailhandlen og manglen på investorer, siger Søren Peschardt.

Han ser det som en oplagt mulighed at købe Posthusgrunden etapevis og betragter det som urealistisk at købe hele det 54.000 kvadratmeter store areal.

- Det er ikke realistisk af planlægningsmæssige og økonomiske grunde, og det er heller ikke nødvendigt, at byen eksploderer i vækst. Det er godt at lave det mere successivt, siger gruppeformanden.

Annonce

Borgmester er imod

Jens Ejner Christensen og hans partifæller i økonomiudvalget stemte sammen med Dansk Folkeparti imod indstillingen. Men borgmesteren er altså nu forpligtet til at få nogle datoer i kalenderen, hvor han skal mødes med PostNord, Banedanmark og DSB Ejendomme.

Han forventer dog ikke at komme hjem med underskrevne købsaftaler.

- Det første møde, vi havde med dem, var mere et orienteringsmøde. Nu skal jeg i første omgang finde ud af, om de har handlet til anden side, eller hvad deres planer er. Om de vil kigge til kommunens side. Det er min opgave som borgmester at holde møder om kommunens køb og salg. Det er helt normal praksis og noget, jeg gør på ugentlig basis. Men jeg ved ikke, hvad flertallet (i økonomiudvalget, red.) forventer af møderne. Jeg følger blot det mandat, jeg har fået om at tage hul på dialogen, siger borgmesteren.

Han skal vende tilbage til økonomiudvalget på decembermødet, hvor de lokale politikere vurdere, hvad det videre forløb i sagen skal være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce