Annonce
Jelling

Med rygsækken på forbi Kongernes Jelling: Vandring og miljøvenlig ferie hitter

Hos oplevelsescenteret Kongernes Jelling bemærker man, at mange flere denne sommer tager på vandring iført rygsæk i monumentområdet, når i sær Hærvejen og Grejsdalstien skal betrædes. - Her i området er en natur, som for én til at undre sig over, om man reelt befinder sig i Danmark eller ej. Folk indser, at Caminoen godt kan undværes, og at der er særligt fine steder herhjemme, forklarer museumschef, Morten Teilmann-Jørgensen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Museumschefen på Kongernes Jelling, Morten Teilmann-Jørgensen, oplever, at over dobbelt så mange er på vandretur forbi museet end vanligt denne sommer. På landsplan er miljøvenlig ferie også blevet populært i en tid, hvor coronaen fortsat ligger og lurer.
Annonce

Jelling: Hos oplevelsescenteret Kongernes Jelling bemærker museumschef, Morten Teilmann-Jørgensen, at der i år ses mange flere vandrere komme forbi monumentområdet end tidligere.

Både vandresko og rygsæk er godt snøret fast til de mange kroppe, der marcherer frem i landskabet, hvor både Hærvejen, Grejsdalstien og monumenterne er særligt eftertragtede destinationer, når den jyske jord skal betrædes.

- Vi har jo et stort glasparti, hvorfra vi kan se alle, der vandrer forbi Kongernes Jelling. Og min mavefornemmelse siger mig, at der er sket mere end en fordobling i antallet af vandrere, som går vores vej forbi iført rygsæk og vandresko, fortæller museumschef i Kongernes Jelling, Morten Teilmann-Jørgensen.

Coronakrise og en større tilknytning til den danske natur denne sommer kan være mulige årsager til denne udvikling. Også god reklame for en sti, som før var de få bekendt, kan være en del af forklaringen.

- Efter at Grejsdalstien med tiden er blevet mere promoveret i medierne som en af landets smukkeste vandreruter, har vi set flere krydse vores vej med rygsæk. Ruten har jo også en passende længde på 16 kilometer, hvor Gendarmstien og Hærvejen kan være en stor mundfuld for nogle. Det kan være nogle af hovedårsagerne, siger Morten Teilmann-Jørgensen.

Annonce

Miljøvenlig ferie hitter

Også overnatning i det grønne under stjernerne er begyndt at slå igennem.

Nye tal fra Naturstyrelsen viser, at antallet af personbookninger af store lejrpladser det første halvår af 2020 ligger på 108.000. Det er 6000 flere end året før og 37.000 flere end i 2016.


I vores område er en natur, som for én til at undre sig over, om man er i Danmark eller ej. Folk indser, at Caminoen godt kan undværes, og at der findes særligt fine steder i naturen herhjemme.

Morten Teilmann-Jørgensen


Flere butikker, som forhandler friluftsudstyr, fortæller desuden i denne uge, at soveposer, kogegrej og telte sælges som aldrig før.

- Det er alle aldre som vandrer forbi os. En del tager toget til Jelling for at gå i sydlig retning ad Grejsdalstien. Det ved vi, fordi de ofte kigger forbi Kongernes Jelling for at spørge om vej. Nogle vandrer som familier, andre for sig selv. En vandretur alene kan være en form for meditation for nogle mennesker. Det er jo kontrasten til alt andet, der sker i samfundet, hvor tiden går så hurtigt, fortæller Morten Teilmann-Jørgensen.

- I vores område er en natur, som for én til at undre sig over, om man er i Danmark eller ej. Folk indser, at Caminoen godt kan undværes, og at der findes særligt fine steder i naturen herhjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce