Annonce
Erhverv

Medarbejdermangel tvinger bager til delvis lukning: - Ingen gider de sure vagter, så væn jer til mere lukketid

Bagermester Kristian Andersen har måtte holde PA Brød på Vesterbrogade i Hedensted delvist lukket, fordi det ikke har været muligt at finde den nødvendige bemanding til butikken. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
PA Brød i Hedensted kan ikke bemande butikken i alle de ønskede timer. Bagermester Kristian Andersen frygter, man også i kædens øvrige otte butikker på et tidspunkt må låse dørene i ydertimerne.

Hedensted: Normalt er det en selvfølgelighed, at man kan smutte forbi bageren efter en hindbærsnitte eller jordbærtærte til eftermiddagskaffen. Men sådan er det ikke længere pr. automatik i Hedensted.

Her har PA Brød på Vesterbrogade fast måtte finde "lukket" skiltet frem mandag tirsdag og onsdag eftermiddag.

En nødtvungen konsekvens af, at det ganske enkelt ikke har været muligt at finde nok personale til at kunne bemande butikken i tilstrækkelig grad.

Annonce

- Jeg ville ønske, det var anderledes, men for at kunne få det hele til at hænge sammen, har vi set os nødsaget til at lukke på de tidspunkter, hvor det giver bedst mening. Og sådan vil det fortsætte, frem til vi kan finde en ekstra fastansat til at bemande butikken, siger bagermester Kristian Andersen.

Sket et skred

Butikken er blot én ud af ni, den mere end 120 år gamle bagerkæde har i området - herunder fortrinsvis Vejle og Horsens.

Kun i Hedensted har det indtil videre været nødvendigt at holde delvist lukket, men alligevel er tendensen klar.

Man skal vænne sig til, at der bliver mere lukketid i butikkerne.

Kristian Andersen, bagermester, PA Brød

Det er blevet så svært at få fat på ansatte til stort set samtlige led i forretningen, at det også kan ende med at blive løsningen andre steder.

- Det er i alt fra selve bageriet til chauffører, administrative medarbejdere og særligt butiksansatte. Og det er jo ikke kun os - alle brancher lider under det. Vi har de store udfordringer, fordi folk er forkælede, siger Kristian Andersen, og uddyber:

- I de 30 år, jeg har været del af forretningen, har jeg oplevet et skred. Folk vil ikke arbejde nat, weekender, sent eller tidligt. I stedet bliver hensynet til frihed og familie prioriteret meget højere. Det lyder som en klagesang - og det er det også.

Annonce

Én sygemelding fra rullende snebold

Som eksempel, på hvor stramt medarbejderskruen i øjeblikket er spændt, peger han på en nylig situation i en anden butik.

Her måtte man lukke to timer før planlagt, da en af de ansatte var nødt til at gå tidligt.

- Og det kunne ikke lade sig gøre at få en anden til at overtage. Det er jo helt uhørt. I princippet skal der kun en enkelt sygemelding til, inden snebolden ruller, siger Kristian Andersen.

Annonce

Podere forværrer situationen

Situationen, frygter han, kun bliver værre på kort sigt, når der forventeligt skal bruges flere podere til at teste for den stigende coronasmitte.

PA Brød

PA Brød er registreret under firmanavnet P. A. Andersen & Sønner, som er en indgroet del af de vejlensiske bagertraditioner.

Bageren daterer sig helt tilbage til det 19. århundrede, hvor bagersvenden Peter Alfred Andersen 19. oktober 1899 åbnede sit bageri på Skyttehusgade i Vejle.

I dag står fjerde generation i spidsen i form af Kristian Andersen, som holder styr på ni butikker i blandt andet Vejle, Hedensted og Horsens.

Konceptet lyder, at al brødet bliver slået op i et storbageri i Vejle, hvorefter det bliver færdigbagt i de enkelte butikker.

Fra tidligere ved man, at det hiver en stor del af den potentielle medarbejderpulje ud af ligningen.

Løsningen har han måske selv, men for nuværende holder han den tæt ind til kroppen.

- Men vi er nødt til at tænke i fremtiden også, og hvordan det kan lade sig gøre at holde bagerbutikkerne åbne, uden vi som i dag er alt for afhængige af bagerpersonalet, siger Kristian Andersen.

P.A. Andersen & Sønner, som er selskabet bag PA Brød, overtog bageren i Hedensted i 2018, efter ægteparret Lene og René Kristensen ikke længere kunne få det til det køre økonomisk rundt.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Billund

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce