Annonce
Erhverv

Medie: Tilsyn har åbnet sag mod omstridt Vejle-virksomhed - mangler at diske op med vigtige slanger

Finanstilsynet vil hverken be- eller afkræfte forlydender om, at der skulle være åbnet en tilsynssag mod vejlensiske Waturu. På fotoet er det virksomhedens tidligere finansdirektør Michael Nørgaard, hvis salgstale til potentielle investorer skulle være en del af materialet, som Finanstilsynet kigger på. Michael Nørgaard sagde op  den 4. september i år, men blev den 28. september bortvist af virksomheden. Arkivfoto: Carsten B. Grubach
Vejle-virksomheden Waturu Holding A/S kritiseres for at misinformere investorer og markedet, og nu har Finanstilsynet også rettet luppen mod Vejle-virksomheden, skriver Finans.

Vejle: Vejle-virksomheden Waturu Holding A/S er kommet i søgelyset hos Finanstilsynet, der ifølge erhvervsmediet Finans har åbnet en såkaldt "tilsynssag" mod Waturu.

Ifølge Finans undersøger Finanstilsynet den vejlensiske virksomhed for mulig markedsmanipulation og for, om selskabet har overholdt sine informationspligter som børsnoteret aktieselskab.

Finans skriver, at oplysningen kommer fra "flere kilder", men har ikke kunnet få en bekræftelse fra Finanstilsynet.

Annonce

Til Vejle Amts Folkeblad siger Finanstilsynets kommunikationschef Jesper Christiansen:

- Vi udtaler os ikke om virksomheder, der er under tilsyn, før der foreligger en redegørelse, så jeg kan hverken be- eller afkræfte, om vi undersøger Waturu.

Kritik: For positive udmeldinger

Kritikken af Waturu Holding A/S går blandt andet på, at virksomheden har udsendt snesevis af selskabsmeddelelser om fremtidige forretningsplaner, som alle tegner et positivt billede af virksomheden.

Waturu Holding A/S

  • Waturu Holding A/S blev stiftet i 2016.
  • I 2018 flyttede selskabet adresse fra Gentofte til Vejle, hvor virksomheden har til huse i Sjællandsgade 32.
  • Virksomheden har slået sig op på at kunne levere en decentral tankløs vandvarmer og det lykkedes i 2019 virksomheden at rejse mange millioner kroner, da Waturu blev børsnoteret på First North-minibørsen.
  • Siden da er de dårlige historier skyllet ind over selskabet, hvis værdi siden børsnoteringen er raslet ned.
  • Det vækker blandt andet undren, at virksomheden stadig ikke har fået sit produkt i handlen.
  • I 2017 blev selskabets decentrale vandvarmere installeret på samtlige håndvaske på Vejle Stadsarkiv.
  • De decentrale vandvarmere, der skulle fungere ved at opvarme vandet i den varme hane direkte ved håndvasken, blev dog ifølge avisens oplysninger afmonteret efter et par måneder, da de ikke virkede efter hensigten.

Når det kommer til stykket, materialiserer de flotte ord sig dog ikke i virkeligheden.

Vejle Amts Folkeblad beskrev i november, at Brdr. Dahl stadig ventede på de nødvendige reservedele, der skal til, for at virksomheden kan teste Waturus vandvarmer.

Brdr. Dahl er Danmarks største VVS-grossist og er ejet af franske Saint-Gobain, som Waturu aktivt har brugt i sin markedsføring.

Waturu skriver blandt andet på sin hjemmeside: "Baseret på en global distributionsaftale med Saint-Gobain og ordre estimeres et samlet salg på 25.000 enheder, til det danske marked over de næste tre år, vil virksomheden nå en omsætning på 120 mio. DKK i 2023".

Aftalen med Saint-Gobain blev desuden pitchet af Waturus daværende finansdirektør, Michael Nørgaard, ved et oplæg, han holdt den 19. november 2019 ved Dansk Aktionærforenings  Investordag i Aalborg.

Dette oplæg, som stadig kan ses på Youtube, er ifølge Finans en del af materialet i Finanstilsynets undersøgelse, da den tidligere finansdirektør fra scenen fejlagtigt oplyser til de potentielle investorer, at Saint-Gobain har forpligtet sig til at aftage mindst 25.000 enheder over de næste tre år fra det vejlensiske firma.

Annonce

Masser af andre ting at lave

Hos Brdr. Dahl oplyser kategorichef Søren Eriksen over for Vejle Amts Folkeblad, at der er indgået en distributionsaftale, som er betinget af, at Waturus produkt består Brdr. Dahls test.

Selvom Brdr. Dahl modtog et eksemplar af Waturus vandvarmer i starten af november har virksomheden dog endnu ikke kunnet gennemføre testen.

Den 14. november fortalte Søren Eriksen til Vejle Amts Folkeblad, at virksomheden ikke havde modtaget de korrekte tilslutningsslanger fra Waturu, og at man havde rykket for dem.

Mandag den 7. december var slangerne endnu ikke ankommet.

- Der er ikke noget nyt at fortælle. Vi har endnu ikke modtaget de tilslutningsslanger, vi har brug for for at kunne udføre testen. Vi har kontaktet Waturu, og her var svaret, at de i mellemtiden har opdateret softwaren i deres produkt, og derfor vil de sende den nye boks - med de rigtige tilslutningsslanger - til testen, siger Søren Eriksen.

Han tilføjer, at Brdr. Dahl ikke har rykket Waturu yderligere.

- Vi har jo ikke lovet at komme med det her produkt, så det må tage den tid, det tager. Vi har masser af andre ting at lave, siger Søren Eriksen.

Annonce

Vi presser ikke på

Nogenlunde samme historie gentager sig i forhold til den aftale, som Waturu i maj meldte ud, at virksomheden havde indgået med Vejle Spildevand A/S.

Aftalen går på, at Waturu kan teste et nyt anlæg på Vejle Renseanlæg, som med strøm skal rense både overløbsvand og allerede renset spildevand.


Det er jo dem, der gerne vil have afprøvet deres nye teknologi hos os og ikke omvendt. Men vi læser selvfølgelig også aviser, og i forhold til det, vi kan læse, har vi heller ikke behov for at presse på.

Michael Schultz, direktør, Vejle Spildevand A/S


Her et halvt år efter aftalen blev indgået og meldt ud, har Vejle Spildevand A/S dog stadig ikke hørt fra Waturu.

Det fortæller spildevands-direktør Michael Schultz.

- Der er ikke så meget nyt at fortælle, for der er ikke sket noget siden i sommers. Vi har ikke været i kontakt med firmaet siden foråret, hvor de kom til os og spurgte, om vi ville stille os til rådighed for test af deres anlæg. Det gør vi over for mange, så det sagde vi ja til, men siden er der altså ikke sket noget, fortæller Michael Schultz.

Han tilføjer, at Vejle Spildevand A/S ikke selv har taget kontakt til Waturu.

- Det er jo dem, der gerne vil have afprøvet deres nye teknologi hos os og ikke omvendt. Men vi læser selvfølgelig også aviser, og i forhold til det, vi kan læse, har vi heller ikke følt behov for at presse på, siger Michael Schultz.

Vejle Amts Folkeblad har forsøgt at få en kommentar fra administrerende direktør og medstifter af Waturu Toke Reedtz. Han er dog ikke vendt tilbage på avisens spørgsmål.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Erhverv For abonnenter

Hva' siger manden, Misse? To kvinder har forladt deres chefstillinger i stor kæde - nu vil de bygge deres egne forretninger op

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce