Annonce
Sport

Skrappere coronatiltag er på vej i Superligaen

Når Superligaen går i gang igen i næste uge, bliver det med nye og strengere coronatiltag. (Arkivfoto). Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Der indføres flere test og krav, når Superligaen begynder igen i starten af februar, skriver Tipsbladet.

Annonce

Når Superligaen sparkes i gang igen om en uge, bliver det med nye og strengere coronatiltag. Det skriver tipsbladet.dk tirsdag.

Fremover skal spillerne blandt andet testes tre gange ugentligt mod de nuværende to, lyder et af kravene fra Divisionsforeningen, som orienterede klubberne mandag.

Det skriver Tipsbladet, som er kommet i besiddelse af materiale, der er sendt ud til alle klubber i de to bedste fodboldrækker i Danmark.

To gange om ugen skal spillerne pcr-testes som hidtil, og derudover - som noget nyt - skal de igennem en hurtigtest på kampdage.

Tipsbladet har talt med Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, der bekræfter, at man vil se på, om det teknisk kan lade sig gøre med hurtigtest på kampdage.

Det er planen, at det skal gøres, så hjemmeholdet testes ved ankomst i klubben før forberedelserne til kampen, mens udeholdet testes før busafgang til stadion.

Klubberne bedes også håndhæve afstandskravet på to meter i alle aktiviteter uden for banen, ligesom taktik-, spiller- og trænermøder skal foregå online, hvis det er muligt.

Desuden er der skærpet opmærksomhed på fysisk kontakt på banen. Spillerne skal undgå kontakt som highfives og kram i forbindelse med en scoring.

- Helt generelt er der anbefalinger om at holde kontakten nede, også under kamp. Det er ikke altid, at det bliver overholdt, men heldigvis er det kun den ene trup og ikke begge hold (når der jubles over scoring, red.).

- Og så er det vigtigt at sige, at når vi måler på kontakt under kamp og træning, kommer man ikke op på det her kvarter. Man er ikke nærkontakt, siger Claus Thomsen til Tipsbladet.

Superligaens forårssæson indledes tirsdag 2. februar, når Randers FC tager imod AC Horsens, mens AGF senere tirsdag gæster Vejle.

/ritzau/

Læs hele artiklen på Tipsbladets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Corona rammer kulturlivet hårdt: Festivalfond præsenterer regnskab med millionunderskud

Sport

OL-holdet fejrede jubilæum i Hornsyld

Annonce