Annonce
Vejle

Medlemmer strømmer til S før valg af borgmesterkandidat

Sidste år blev Mathias Kring Niebuhr valgt som sit partis hidtil yngste lokalformand. Tirsdag stod han for første gang som formand på en generalforsamling og kunne glæde sig over både medlemsfremgang og masser af ros for sin indsats. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Ny lokalformand glæder sig over fremgang og er sikker på, at valget af Vejles måske kommende borgmester ikke er eneste forklaring.

Vejle: 17 nye medlemmer i løbet af den seneste uge.

Det kan den lokale afdeling af Socialdemokratiet i Vejle notere sig, oplyser formand Mathias Kring Niebuhr. Dermed er foreningen oppe på 460 medlemmer.

- Mange siger til mig, at det kun skyldes, at vi har et vigtigt valg om få dage. Men jeg tror nu ikke, at det er hele forklaringen. Hvis man vælger at melde sig ind og gøre sin indflydelse gældende, må det også være, fordi man synes, at Socialdemokratiet er et godt sted at få indflydelse. Vi har skabt et godt grundlag, lød det fra formanden, da Vejle Partiforening tirsdag aften holdt generalforsamling.

Annonce
Jeg mener, at Vejle skal have større indflydelse på landspolitikken. Derfor vil jeg stille mig til rådighed som kandidat til Socialdemokratiets hovedbestyrelse.

Mathias Kring Niebuhr, formand for Vejle Partiforening

Udfordring til borgmester

Her fyldte det kommende valg af borgmesterkandidat naturligvis meget. De to bejlere til posten, Alex Vejby Nielsen og Martin Sikær, fik endnu en lejlighed til at præsentere sig selv og forklare, hvorfor netop de vil være den rigtige udfordrer til Vejles nuværende Venstre-borgmester, Jens Ejner Christensen.

Martin Sikær slog blandt andet på sin ledererfaring fra efterhånden 19 år i spidsen for Conrad Café og lovede benhård oppositionspolitik i de kommende 20 måneder frem til kommunalvalget.

- Der sker for lidt i Vejle. Tag nu vandet. Det har regnet i fire måneder, men først nu siger borgmesteren, at nu skal der ske noget. Vi kunne have gjort noget for længe siden.

Også Alex Vejby var klar til at udfordre borgmesteren. Han kaldte de seneste års budgetter for kludetæpper uden retning og lovede genopretning af velfærden:

- Venstre er kørt helt fast. Jens Ejner løser ikke problemerne, lød det fra Alex Vejby til bifald fra den pænt fyldte Lille Sal i Bygningen.

Størst bifald til formanden

Aftenens største bifald tilfaldt dog Mathias Kring Niebuhr. Den 19-årige overtog formandsposten efter sidste års kaotiske generalforsamlinger, hvor den daværende formand trak sig. Men i år var der ingen mislyde. Tværtimod masser af ros. Som en partifælle udtrykte det:

- Jeg var her, da du blev valgt sidste år. Hold kæft, hvor har du og bestyrelsen gjort det godt. Det er fantastisk, at en ung mand træder frem og går forrest.

Ifølge formanden er Vejle den partiforening, der oplever femteflest indmeldinger. Det har også rettet landsledelsens søgelys på Vejle. Man vil gerne vide, hvad den lokale partiforening gør rigtigt.

- Men det forpligter også. Vi skal være gode til at tage imod de nye. Det er lidt, som hvis man starter til håndbold. Hvis det ikke fænger fra starten, går man videre til noget andet, som Mathias Kring Niebuhr udtrykte det.

To valg i debut-året

Formanden var hurtigt til at dele rosen med sin bestyrelse og rent faktisk også alle partiforeningens medlemmer. De havde ifølge formanden gjort det let, selvom det seneste år blandt andet har budt på to valg - både til Europa-Parlamentet og ikke mindst til Folketinget, hvor det lykkedes at få valgt Birgitte Vind som afløser for Karen Klint.

Nu venter et nyt valg, denne gang internt. 9. marts har alle cirka 650 socialdemokrater i Vejle Kommune mulighed for at møde frem og vælge mellem Martin Sikær og Alex Vejby som ny borgmesterkandidat.

Hvis en af de to får over to tredjedele af de fremmødtes stemmer, er vedkommende valgt. Hvis ikke, skal der gennemføres en urafstemning mellem alle medlemmer. Her foreligger resultatet søndag 29. marts.

-

Torsdag aften har alle interesserede mulighed for at overvære en duel mellem Alex Vejby Nielsen og Martin Sikær. Det sker ved et offentligt møde på Vejle Bibliotek klokken 19 - arrangeret i fællesskab mellem Socialdemokratiet og Vejle Amts Folkeblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se videoen: De har været gift i 57 år - nu må Bente nøjes med at vinke til Svend Erik på hans fødselsdag

Annonce