Annonce
Jelling

Mega-gave baner vejen: Idrætscenter tæt på udvidelse

Det nyeste projekt til udvidelse af Gormshallen med et springcenter, ser anderledes ud end de tidligere. Nu placeres springcentret på nordsiden af Gormshallens hal 2, som dermed kan bruges uafhængigt af springgymnasterne. I forgrunden fremtidsdrømmen, som er en tilbygning til den pladshungrende fitnessafdeling, som samtidig giver en venligere velkomst end de nuværende matte omklædningsrumvinduer. Visualisering: Constructa Rådgivende Ingeniører og Arkitekter A/S
Der er arbejdet med ideen i snart 10 år, men aldrig har man været så tæt på: Halvdelen af pengene til Gormshallens springcenter er i hus.

Jelling: I år skal det være. Gormshallen skal udvides. Et springcenter er på trapperne, og Jelling Sparekasse har netop hentet to millioner kroner op af pengekisten. Dermed er halvdelen af pengene i hus - eller hal, skulle man måske skrive.

Vi har fortalt om det før. 22. november 2011 præsenterede Vejle Amts Folkeblads Jellingrubrik historien om Mads Emil Dam fra Ildved, Sebastian Boie Bendsen, Hvejsel, Oscar Emil Madsen, Hvejsel, og Morten Hastrup Jensen, Jelling. De var 17-18 årige springgymnaster i JfS Gymnastik, og de var klar til at lægge en arbejdsindsats for at skaffe nogle tusind af de millioner kroner, der skulle til. Rent tidsmæssigt bliver det nok de årgange, der kan være deres børn, der får glæde af et springcenter i Gormshallen.

Halvgammel hal

Men det er altså ikke en forbigående grille, at Gormshallen skal have et springcenter. Den gang kunne man sige: "Jamen, hallen er da lige blevet udvidet (2005)". Nu er der ikke sket det store med hallen i 16 år. Det er der til gengæld andre steder.

Det gode for Jelling er så, at de mange tanker, der er grublet igennem, på det sidste har skabt en nyhed i projektet, der er tæt på det geniale.

Tilbygningen med springcenteret gøres smal og lang og lægges på nordsiden af hal 2, der var tilbygningen i 2005. Det sparer p-pladser og det giver en hal ekstra. Det sidste skyldes, at i tidligere forslag skulle springcenteret ligge for østenden af hal 2. Den skulle så bruges som tilløb. Men den nye model betyder, at samtidig med springgymnasterne er i gang, kan hal 2 fortsat bruges til andre ting. Via en forbindelsesgang er der tilmed bedre plads til publikum, der nu har sølle 1,1 meter mellem væg og bande at stå på.

Som en bonus slipper man for at komme i konflikt med stregerne i en lokalplan i området.

Annonce

Der skal graves

Ulemper: Én: Der skal flyttes "seriøse mængder jord", før det nye byggeri kan gå i gang.

- Jeg tror på, at vi kan være i gang i løbet af et halvt til trekvart år. Byggetiden ventes at være et halvt år. Det koster nok otte millioner kroner. Vi er næsten halvvejs med de to millioner kroner fra Jelling Sparekasses Fond. Vi har selv 1,5 millioner kroner, og vi håber at kunne samle 1-2 millioner kroner via sponsorater og donationer fra Jellingegnen. Resten håber vi at kunne finde hos fonde, siger Steen Wacher, der er formand for JfS-Gymnastik.


Jeg tror på, at vi kan være i gang i løbet af et halvt til trekvart år. Byggetiden ventes at være et halvt år. Det koster nok otte millioner kroner. Vi er næsten halvvejs.

Steen Wacher, formand JfS Gymnastik


JfS-formand Ole Holmgaard glæder sig over, at JfS-familien kan hjælpes ad med et projekt som dette, og at det kommer flere grupper til gavn. Gormshallens muligheder for at klare sig i konkurrencen med efterskoler, der har topudstyr til springerne, er for tiden næsten ikke-eksisterende. Eller som Ole Holmgaard siger:

- Springgymnasterne får en lang næse, når de kommer tilbage til Jelling efter et år på efterskole, hvor de har vænnet sig til det bedste udstyr. Så tager de andre steder hen. Omkring 100-150 af gymnastikafdelingens 700 medlemmer træner på steder med bedre forhold.

Her ses, hvordan springcenter-delen lægges til højre for hal to, så de to lokaler kan bruges hver for sig. Visualisering: Constructa Rådgivende Ingeniører og Arkitekter A/S

Christian Mols fra Gormshallens bestyrelse erkender, at der ikke er sket meget i hallen siden 2005. Det nye projekt kan betyde, at gymnastikken kan komme hjem til Gormshallen. Haller ved seminariet, Bredagerskolen, i Kollerup, i Vejle, ja sågar i Hedensted får i øjeblikket besøg fra Jelling.

- Det handler ikke om flere kvadratmeter, men om flere muligheder og om at være tidssvarende. Gymnastik har overskriften på projektet, men flere andre afdelinger får også glæde af det, for det vil frigive haltimer, understreger han.

Annonce

Det ligner et maskinhus

Tegningerne viser også en tilbygning langs østsiden af hal 1. Her har der siden denne del blev bygget i 1968 været omklædningsrum ud til p-pladserne. Måske ikke den festligste velkomst.

- Hvis man ser lidt kritisk på hal 1, så ligner den et maskinhus. Men vi tøver med tilbygning her, fordi der er et kæmpetag, konstruktion og isolering at tage hensyn til. Så denne fase 2 hører drømmene og fremtiden til, siger Christian Mols.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne fra kronprinsparrets besøg i Jelling: Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Erhverv

Surdejskokken satser på det søde: Vores kager er lavet med alt det bedste

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce