Annonce
Vejle

Meget bedre end telte: Randers-firma opfører flygtninge-bolig i Byparken

Jakob Christensen er vant til at opføre Lifeshelters under sydligere himmelstrøg. I denne uge er arbejdet foregået i Byparken i Vejle. Foto: Mette Mørk
Vedvarende regn i Vejle har udfordret Lifeshelter fra Randers, der viser sine flygtninge-boliger frem ved lørdagens Danmarks Indsamling.

Vejle: Randers-firmaet Lifeshelter opererer normalt i lande som Somalia, Uganda og Irak. Men i denne uge har virksomheden, der lever af at sælge og opføre boliger til flygtninge i verdens brændpunkter, knoklet løs i Byparken i Vejle for at få rejst en af sine boliger til brug for Danmarks Indsamling 2020. Indsamlingen kulminerer lørdag aften, når der sendes live fra Vejle Musikteater.

Arbejdet har budt på udfordringer for firmaet, fortæller stifter og operationel direktør Jakob Christensen.

- Regnen har gjort det svært for os at få malet strukturen. Vi skal dog nok få den rejst, så vejlenserne kan se den, men det kan godt være, at den kommer til at mangle det sidste finish, lyder det fra Jakob Christensen.

Han fik ideen til at bygge billige, men holdbare alternativer til flygtningelejrenes traditionelle telte i 2012 og brugte de næste fire år på at finpudse produktet.

- I dag er vi til stede i 12 lande, og vi har bygget mere end 300 boliger til mennesker på flugt. I Irak har vi en familie, som har boet fire år i en af vores boliger, der er udført, så de er kølige om sommeren og varme om vinteren, fortæller administrerende direktør Jens Olsson, der selv er i Irak og derfor ikke har haft mulighed for at følge arbejdet i Vejle.

Boligen, som Lifeshelter opfører i Byparken og som vejlenserne kan besøge lørdag, er bygget som halvbuer, der sættes sammen. Det er den struktur, der gør boligen til et brugbart alternativ til telte.

- Vi kan prismæssigt konkurrere med telte, fordi vi sparer bjælker, søjler, spær og tag. Til gengæld får vi en struktur, som er stærkere end et telt, og som er mere som en permanent bolig, fortæller Jakob Christensen.

Regnen har gjort det svært for os at få malet strukturen. Vi skal dog nok få den rejst, så vejlenserne kan se den, men det kan godt være, at den kommer til at mangle det sidste finish.

Jakob Christensen

- Vi kan prismæssigt konkurrere med telte, fordi vi sparer bjælker, søjler, spær og tag, siger Jakob Christensen fra Lifeshelter. Foto: Mette Mørk
Lifeshelter bygger i Byparken til Danmarks Indsamling 2020. Foto: Mette Mørk.
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce