Annonce
Billund

Meget få turister: Legolands sommer er corona-ramt

Legoland åbnede i juni - næsten tre måneder senere end planlagt. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg
Legolands sommer har været noget ud over det sædvanlige med få turister. Ifølge forlystelsesparken er det blandt andet den omdiskuterede seksdagsregel samt "Sommerpakken", der er skyld i de manglende gæster.
Annonce

Billund: Juli er normalt lig med masser af turister i Billunds gader, men sådan har det ikke været i år, og slet ikke for en af byens største attraktioner: Legoland.

- Højsæsonen har været meget anderledes end den plejer her i Legoland. Vi har haft markant færre gæster, end vi er vant til, fordi der har været langt, langt færre udenlandske turister i Danmark, og de udgør normalt cirka halvdelen af vores gæster i højsæsonen. Der har været rigtig mange danskere over sommeren, men meget, meget få udlændinge på grund af de lukkede grænser og ikke mindst seksdagsreglen, fortæller Martin Aadal Nielsen, der er salgs- og marketingchef i Legoland.


De fleste dage har der været rigeligt med ledige billetter, fordi turisterne ikke er her, og mange af de danske børnefamilier, der normalt ville være kommet i en forlystelsespark, i stedet har valgt nogle af de attraktioner, som staten gav halv pris til gennem Sommerpakken

Martin Aadal Nielsen, Salgs- og Marketingchef i Legoland


Seksdagsreglen betyder, at de udenlandske turister som minimum skal booke seks sammenhængende overnatninger i Danmark, hvis de vil ind i landet.

Annonce

Én udsolgt dag

Én enkelt dag har Legoland oplevet, at der har været udsolgt, siden parken valgte at reducere antallet af gæster i parken for at mindske risikoen for smitte. Ifølge Martin Aadal kan de manglende besøgende desuden skyldes, at Legoland ikke er en del af regeringens ”Sommerpakke”.

- Vi har haft en enkelt dag med udsolgt i forhold til vores nye reducerede kapacitet og så nogle enkelte dage, hvor vi først har åbnet for billetsalget op ad dagen. De fleste dage har der været rigeligt med ledige billetter, fordi turisterne ikke er her, og mange af de danske børnefamilier, der normalt ville være kommet i en forlystelsespark, i stedet har valgt nogle af de attraktioner, som staten gav halv pris til gennem "Sommerpakken", fortæller Martin Aadal Nielsen.

Sommerpakken indebærer blandt andet, at flere museer har kunnet tilbyde billetter til halvpris. Forlystelsesparker som Legoland og Wow Park er ikke en del af sommerpakken.

Annonce

Gæster spritter af

For at mindske risikoen for smitte har Legoland blandt indført mere rengøring, øget afspritning samt opsat skilte, der opfordrer gæsterne til at holde afstand. Ifølge Martin Aadal har gæsterne taget godt imod tiltagene.

Plexiglas og skilte skal hjælpe gæsterne med at holde afstand. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg

- Der bliver sprittet hænder til den store guldmedalje! Vi har selvfølgelig gjort alt, hvad vi kunne for at informere gæsterne om, hvad de skal gøre, mens de besøger os og alle disse retningslinjer oplever vi, gæsterne generelt respekterer, siger salgs- og marketingchefen og tilføjer, at politiet har været forbi ad flere omgange.

- Tiltagene har fungeret efter hensigten og helt grundlæggende hjulpet med til, at gæsterne har holdt afstand, fået sprittet hænderne og fulgt de øvrige generelle anbefalinger. Vi har desuden haft besøg flere gange af politiet, og fra dem har der kun været positiv tilbagemelding på alt, hvad vi har gjort.

Annonce

Har justeret undervejs

Forlystelsesparken har siden åbningen også gjort sig nogle erfaringer i forhold til de nye corona-tiltag, så der for eksempel nu er flere gæster, der kan prøve forlystelserne på én gang, end da parken åbnede i juni.

- Vi har justeret lidt undervejs primært for at skabe bedst mulig plads til gæsterne omkring de områder, hvor man naturligt vil samle sig. Samtidig har vi også lavet ændringer på enkelte af vores forlystelser for at kunne få så stor kapacitet som muligt. Helt konkret har vi sat plexiglas op mellem vognene på en af vores rutsjebaner, og dermed kan vi fylde alle sæder i stedet for kun forrest og bagerst, siger Martin Aadal.

Legoland har åbent frem til 1. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Covid-19 på kommunens største skole: Endnu et barn er konstateret smittet

Vejle

Sikke en kamp i Nørreskoven

Annonce