Annonce
Børkop

Mellem Maudes kjoler og grisehandlerens Kvik

Knap 100 mødte frem til foredrag om Matador, hvor Ulla Houmann, der havde ansvaret for seriens mange kostumer, gav et anderledes kik på alt det der skete bag kuliserne. Kjolen, der hænger på bøjlen, var en kjole fra Matador, nemlig hvor Maude var til konsul Holms begravelse. Foto: Jørgen Flindt

Børkop: Knap 100 mødte op for at deltage i Kunstskabets første foredrag i denne sæson. Og det blev en tur tilbage til Korsbæk.

Guiden var Ulla Houmann, der havde ansvaret for kostumeafdelingen hos Nordisk Film, da Matador blev indspillet tilbage i årene omkring 1980.

Det blev en tur ud i mange kroge af tv-serien. En rejse set gennem valg af tøj. En tur, der kom forbi små anekdoter som Varnæs flip på skjorten, der altid sad forkert, når de filmede scener i banken. Om Ghita Nørby (Ingeborg Skjern), der var eneste kvinde, som ikke brugte paryk til sin rolle. Om Hunden Kvik, der ikke skulle have kostumer på, men som Ulla Houmann luftede mellem indspilningerne. Blandt mange ting. Nogle af Maudes kjoler og pelse var også medbragt.

Annonce

Har set alle skuespillere i undertøj

Ulla Houmann kom også ind på sit eget arbejdsliv mellem stjernerne.

- En ting er sikkert. Der var 100 skuespillere med i Matador, og jeg har set dem alle, hvor de kun var iført undertøj, sagde hun.

Med foredraget om Matador blev Kunstskabets program for den ny sæson sat i søen, og forude venter udstillinger, koncerter samt andre foredrag. Blandt andet kommer der sidst i september måned en særudstilling med malerier, hvor motiverne er hentet fra netop Matador.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Give

7-Eleven går med mod madspild

Annonce