Annonce
Jelling

Melson afviser: Venstre vil altså ikke lukke læreruddannelsen i Jelling - tværtimod

Christoffer Aagaard Melson (V) afviser, at Venstre skulle have idéer om at lukke læreruddannelsen i Jelling. Foto: Mette Mørk
Denne uges statsministerduel mellem Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen har fået en debat om, hvorvidt Venstre vil lukke læreruddannelsen i Jelling til at blusse op. Det afviser den lokale folketingskandidat Christoffer Aagaard Melson, der har vendt emnet med både stats- og uddannelsesministeren.

Jelling: Meget bliver sagt i løbet af sådan en valgkamp, men nogle gange er mangel på ord også nok til, at der kan startes en diskussion om et eller andet politisk emne. Og det er sket i forlængelse af Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussens (V) statsministerduel onsdag eftermiddag på Folkehjem i Aabenraa.

Socialdemokratiets formand får på et tidspunkt sagt, at Venstre og Lars Løkke Rasmussen har nogle overvejelser om "at flytte læreruddannelserne ind på universiteterne", og det sker i forlængelse af, at hun lige har nævnt sit besøg i Jelling for en måneds tid siden.

- Når jeg går rundt i Jelling og ser den betydning, lærerseminariet har for lokalsamfundet, så er jeg helt overbevist om, at noget af det værste, man kan gøre for Jelling, er at tage deres uddannelse væk, siger Mette Frederiksen i duellen.

Annonce
Det er rigtigt, at vi har kigget på, hvordan man kan ændre på uddannelsen, og det sidder der et ekspertudvalg og kigger på, men det handler ikke om at flytte uddannelsen geografisk, og det, synes jeg, er vigtigt, at vi får meldt klart ud.

Christoffer Aagaard Melson, folketingskandidat for Venstre

Ingen har snakket om det

Og problemet er så, at Lars Løkke Rasmussen ikke får svaret på det konkrete eksempel med Jelling, og dermed kommer det indforstået til at lyde som om, at Venstre vil lukke læreruddannelsen i Jelling og sende de studerende ind i universitetsbygninger i Aarhus eller Odense.

Sådan fremgår det blandt andet også af et opslag i Facebook-gruppen "Det sker i Jelling", og det har fået Venstres lokale folketingskandidat Christoffer Aagaard Melson til klart at melde ud, at det bestemt ikke er tilfældet.

- Der er ingen, der har snakket om, at den skal flytte lokation. Modsat går vi til valg på at styrke de decentrale uddannelser i Danmark, for vi har en ambition om at styrke landdistrikterne, og det gælder blandt andet, at man kan tage en uddannelse i hele landet, siger han.

Ministre afviser også

Christoffer Aagaard Melson tilføjer, at han personligt har snakket med sine to partikolleger, statsminister Lars Løkke Rasmussen og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, der også begge to klart afviser, at Venstre ønsker at lukke uddannelsen i Jelling.

Årsagen til, at emnet alligevel kommer op, er, at Venstre faktisk har snakket om "at rykke læreruddannelsen ind på universiteterne" - men ikke fysisk.

- Det er rigtigt, at vi har kigget på, hvordan man kan ændre på uddannelsen, og det sidder der et ekspertudvalg og kigger på, men det handler ikke om at flytte uddannelsen geografisk, og det, synes jeg, er vigtigt, at vi får meldt klart ud, siger Christoffer Aagaard Melson.

En af de ændringer kunne være at gøre som flere andre lande - heriblandt Finland - hvor læreruddannelsen netop er en universitetsuddannelse, der tager mindst fem år at gennemføre - et år mere end i Danmark. Men sådan en uddannelse vil man stadig kunne tage i Jelling, lyder det fra Venstres side.

Under valgkampen har Christoffer Aagaard Melson blandt andet spist fødselsdagskage med statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han fejrede sin fødselsdag i Vejle. Fredag blev det også til en cykeltur i Børkopområdet, hvor de lige fik vendt situationen om læreruddannelsen i Jelling. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce