Annonce
Erhverv

Melson er utilfreds med lange sagsbehandlingstider i Fredningsnævnet: Nu vil han have miljøministeren i samråd

Tommy Hansen (til venstre) og Lars Gram Hansen måtte vente 10 måneder på tilladelse fra Fredningsnævnet til at flytte et vandindtag til deres dambrug ved Egtved cirka 70 meter nedstrøms. Det konkrete tilfælde har Christoffer Melson spurgt om miljøministerens holdning til, men hun svarer udenom, mener han. Arkivfoto: Vibeke Frost Oxholm
Folketingspolitiker Christoffer Melson (V) er utilfreds med miljøministerens svar på spørgsmål om rimeligheden af lange sagsbehandlingstider. Nu håber han at få mere konkrete svar ud af ministeren i et samråd.
Annonce

Vejle Ådal: - Det er ren ansvarsfralæggelse og udenomssvar fra miljøministeren.

Det mener Christoffer Melson, folketingspolitiker og byrådsmedlem i Vejle Byråd for Venstre.

Han har stillet miljøminister Lea Wermelin (S) en række spørgsmål om sagsbehandlingstider i Fredningsnævnet på baggrund af en artikel i Vejle Amts Folkeblad.

7. december sidste år bragte avisen en artikel om to dambrugere, hvis dambrug ligger inden for Nybjerg Mølle-fredningen. De måtte vente i 10 måneder på tilladelse fra Fredningsnævnet til at flytte et vandindtag 70 meter nedstrøms, og næsten et år på at få lov til at opsætte en transformerboks, der skal sikre strøm nok til dambruget.

- Eksemplet med dambrugerne illustrerer fuldstændig en af de store bekymringer, vi har haft i Vejle i forhold til den store fredning af Vejle Ådal, der arbejdes på. Det er jo helt umuligt, hvis man skal vente næsten et år på at få lov til at gennemføre selv små ændringer, har Christoffer Melson tidligere udtalt til avisen.

Bekymringerne fik ham til at kontakte miljøministeren med en række spørgsmål. Men svarene er på ingen måder tilfredsstillende, mener han.


Det er under al kritik, at ministeren ikke vil forholde sig til den helt uholdbare sagsbehandlingstid og dermed fralægger sig et ansvar, der klokkeklart er hendes.

Christoffer Melson (V), folketingsmedlem


- Det er under al kritik, at ministeren ikke vil forholde sig til den helt uholdbare sagsbehandlingstid og dermed fralægger sig et ansvar, der klokkeklart er hendes. Hun er den eneste, der kan gøre noget ved for lange sagsbehandlingstider, hvis de skyldes sammensætningen eller rammevilkårene for fredningsnævnene, mener han.

Annonce

Håber på svar i samråd

Vagn Kastbjerg, formand for Fredningsnævnet for Sydjylland nordlig del, som Vejle Ådal hører under, forklarede til avisen i december, at den normale sagsbehandlingstid er cirka tre-fire måneder, men at der sidste år har været en række faktorer, som har bevirket ekstraordinært lange sagsbehandlingstider. Blandt andet har der været en medarbejder langtidssygemeldt, uden der var mulighed for at hyre vikar ind i stedet.

Tre-fire måneder er stadig for lang tid, mener Christoffer Melson, som gerne ville have haft miljøministerens konkrete holdning til, hvad hun mener, der vil være en rimelig sagsbehandlingstid.

Christoffer Melson bad desuden miljøministeren om en oversigt over sagsbehandlingstiderne i de enkelte fredningsnævn, men en sådan oversigt har Miljøministeriet ikke.

- At ministeriet ikke aner, hvad sagsbehandlingstiderne er i nævn, hvor hun har ansvaret for finansiering, sammensætning og vedtægter er også meget mærkeligt, og det et stort problem for borgernes retssikkerhed, mener han.

Folketingspolitikeren fra Vejle er så utilfreds med miljøministerens svar på hans spørgsmål, at han nu vil have hende i samråd.

- Jeg håber, at jeg på et samråd kan få nogle mere konkrete svar fra ministeren og blandt andet få hendes syn på, hvor lange sagsbehandlingstider, der er rimelige, siger Christoffer Melson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce