x
Annonce
Børkop

Men Anne på 104 år blev ikke kattedronning

Malthe hamrer igennem og vupti, tønden giver sig, og slikket ryger ud. Foto: Yilmaz Polat

Børnene fra Giraffen hos Krogårdens Børnehus tog til fastelavn i Smidstrupparken. Det er en tradition, der gavner alle parter. Og nå ja, Anne på 104 år var ved at blive kattedronning.

Smidstrup: Anne Thuesen svinger køllen. Fem gange. Men der er ikke kræfter nok til at slå den helt i stykker. Nu er Anne også 104 år, så helt ung er hun ikke længere.

Det er Malthe Skov til gengæld, og den fem-årige knægt skal slå katten af tønden lige efter Anne. Han er klædt ud som en superhelt, og de har jo en stor styrke, så han banker hul i tønden, og små poser slik og appelsiner ryger ud på gulvet.

Et dusin udklædte børn fra Krogårdens Børnehus holder fastelavn. På plejecentret.

- Det har de glædet sig til længe. De har været her mange gange til både påske og jul og derimellem, så de kender til stedet og er helt trygge ved, at de skal slå katten af tønden på et plejecenter, siger Henny Eskesen.

Hun er pædagog, men i dagens anledning også skorstensfejer. Det er jo fastelavn, og det er det også for beboerne på Smidstrupparken. De er ikke klædt ud, men derfor kan de jo godt deltage, og det gør tre af dem, mens andre vælge at kigge på.

- Det er meget hyggeligt, at børnene kommer her, siger Per Diemer og Niels Erik Ølgaard Jensen, der er et par af af beboerne.

De deltager begge. Per en enkelt gang.

- Det må være nok. Det er jo helt hårdt, siger han og smiler.

Annonce
Anne Thuesen er 104 år gammel, og det er ingen alder, når der er fastelavn i byen. Foto: Yilmaz Polat

Generationer mødes

Børnene fra Krogårdens Børnehus og de ældre fra Smidstrupparken er vant til at mødes, for børnene er tit på besøg.

- Det er jo generationerne, som mødes, og det gør de måske ikke så meget i den travle hverdag, men når vi så besøger Smidstrupparken, oplever de også den del af livet. Så får vi en snak om, at nogen kræver mere pleje end andre, og så ser de, hvordan det sker og hvordan det er her. For eksempel også, at det dufter anderledes. Det bemærker de altid, siger Henny Eskesen.

Unge som ældre deltog i fastelavnen. Nogle kiggede på, andre slog til. Foto: Yilmaz Polat

Kommer gerne igen

Imens er enhjøringen, feen, superhelten og racerkørerne ved at nyde den slik, der kom ud af alle anstrengelserne. Anne på 104 år får ikke en krone på, for det gør Malte, der bliver konge, og Daniel, der bliver katteprins.

Til næste år er det nye børn, som skal besøge Smidstrupparken, for børnene i år skal snart starte i skole. Men Smidstrupparken lever på lånt tid, for den skal lukke, når et nyt plejecenter står klar i Gauerslund i 2023.

- Det er vi kede af, for vi nyder at tage børnene med herhen, men så længe den ikke er lukket, vil vi rigtig gerne komme forbi herhenne, for det er altid dejligt at være her, siger Henny Eskesen.

Prinsesser, superhelte, havfruer og mange andre deltog. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Kirsten måtte køre hjem med alt sit skrald: Kun folk med lige nummerplader kom ind på genbrugspladsen

Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Erhverv

Kirk-familien skovler milliarder ind

Annonce