Annonce
Kultur

Meng trækker stikket til foråret: Musikskoledirektør stopper efter 27 år

Flemming Meng har ledet musikskolen i Vejle siden 1992. Til foråret stopper han. Arkivfoto: Torben Glyum
Flemming Meng begyndte som lærer på Vejle Musikskole helt tilbage i 1978. Til foråret er det slut.
Annonce

Vejle: Direktøren for den kommunale musikskole i Vejle, Flemming Meng Sørensen, har besluttet at stoppe som chef pr. 31. marts 2020. Derefter løser han nogle andre opgaver, og 20. maj er det helt slut.

- Det er det rigtige tidspunkt. Min hustru stopper med at arbejde på samme tid, og jeg bliver 63 år den 1. juli. Jeg er glad for det, jeg laver, men det gør ikke noget at holde, mens det går godt, frem for at nogle tænker, at det skulle han have gjort for længe siden. Det er der måske nogle, der tænker, men så tager jeg det med, siger Flemming Meng.

Han kan se tilbage på nogle hektiske år for musikskolen i kølvandet på kommunesammenlægningen.

Annonce

Bliver ikke passiv

At han forlader de erhvervsaktives rækker, betyder ikke, at han bliver inaktiv.

- Jeg vil ikke sidde i et hjørne og se på, at mine fødder vokser. Det bliver også det lokale kulturliv, jeg vil beskæftige mig meget med i mit otium, konstaterer han.

Han skal blandt andet levere et afsnit til næste års udgave af Vejle Bogen - om en anmelder, Ove Anker - og derefter kommer beretningen om en usædvanlig kvinde, Orfeline Olsen.

Hun var godsejerfrue på Lille Grundet via sit ægteskab med oliemøller William Olsen. Men resten af hendes liv var også usædvanligt, og et toppunkt blev nået, da hun på et tidspunkt var den formentlig første kvindelige danske dirigent for et symfoniorkester tilbage i 1895.

I sine unge år skrev han en bog om Vejles musikliv. Den vil han gerne have mulighed for at skrive en ny udgave af nu.

Annonce

I første studenterhold

Flemming Meng er født i Vejle og var med i den første årgang af studenter fra Rosborg. Han blev ansat på musikskolen i 1978, sideløbende med at han blev cand.mag. i musikvidenskab.

- Du kan godt sige, at jeg ikke har flyttet mig ret meget, men det har været tre meget forskellige job. Det har været meget det praktiske og håndværksmæssige, der har præget mit arbejde. Nu får jeg mulighed for at bruge den historiske og musikteoretiske del af min uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce