Annonce
Ikast-Brande

Menighedsråd er fuldtalligt

Ejstrupholm kirke. Arkivfoto: Martin Ravn
Ejstrupholm sogn fik fundet det manglende medlem i menighedsrådet.
Annonce

Ejstrupholm: Menighedsrådet for Ejstrup og Gludsted kirker er nu fuldtalligt. Da der den 15. september var en valghandling efter de nye regler, manglede man en enkelt kandidat fra Ejstrupholm. Vedkommende er nu fundet, og det er Irene Bjerregaard, der blev valgt ind ved en ekstra valghandling den 6. oktober.

I Ejstrupholm er også Hans Erik Møller (den nuværende formand), Dora Laursen, Peder Kuur Jensen, Ester Andersen og Annette Magnussen samt Jens Erik Skals valgt ind i menighedsrådet.

Førstesuppleant er Birthe Søndergaard og andensuppleant Joan Ottesen.

Menighedsrådet for Ejstrup og Gludsted kirker består af i alt 12 medlemmer - syv fra Ejstrupholm og fem fra Gludsted. Der er tale om to sogne, men med et fælles menighedsråd, der blev dannet i 2016.

Nye valgmetoder

En ny valglov for menighedsråd har betydet, at medlemmerne af landets menighedsråd blev valgt på en ny måde, der minder om bestyrelsesvalg på generalforsamlinger. Tirsdag 15. september blev der afholdt såkaldte valgforsamlinger, hvor kandidater debatterede, inden der skulle stemmes.

Tidligere har der de fleste steder været såkaldt aftalevalg, hvor der kun blev opstillet én kandidatliste og dermed ikke gennemført en reel afstemning.

Hvis der (i sjældne tilfælde) kommer kandidatlister efter valgforsamlingen, senest fire uger efter afholdelsen af valgforsamlingen den 15. september, skal der holdes afstemningsvalg tirsdag 17. november 2020. Derefter kan rådet konstituere sig.

I Gludsted sogn fik man allerede 15. september valgt alle fem medlemmer, men der skete en større udskiftning. Der blev valgt fire nye i Gludsted, nemlig Henrik Holm Jensen, Mia Kjærsgaard Vidriksen, Helene Sig Hansen og Laurits Thomsen, mens Kim Schjermer fortsætter som den eneste Gludsted-mand fra det forrige menighedsråd.

Der blev sagt farvel til Gitte Østergaard Poulsen, Karl Erik Jensen, Martin Andersen, Ingeborg Kviesgaard og Kirsten Larsen.

Karl Erik Jensen er blevet andensuppleant, og Knud Kristensen er førstesuppleant.

Menighedsrådet er ikke konstitueret endnu. Det sker først i slutningen af november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Ikast-Brande

Travebanko på søndag

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce