Annonce
forside

Menighedsrådsformand: Det bliver førsteklasses arbejde

Det mest tydelige for Vejles borgere i forbindelse med ombygningen af Sct. Nicolai Kirke bliver etableringen af en byggeplads omkring kirken. Arkivfoto

I de kommende uger går selve ombygningsarbejdet af Sct. Nicolai Kirke i gang. Flere lokale håndværkere har vundet licitationer.

Annonce

Vejle: Lokale håndværkere fra Raunstrup Tømrer A/S, Malermestrene Mørk ApS og AC Energi A/S skal blandt andet være med til at ombygge Sct. Nicolai Kirke i den kommende tid.

Det indledende møde forud for ombygningen fandt sted i går mandag i kirken.

Her ønskede menighedsrådsformand Christian Møller de håndværkere, som også tæller den fynske murer Palle Jensen, tillykke med opgaven.

- Vi forventer et helt igennem første klasses arbejde, så ikke alene den nuværende menighed, men også kommende brugere af kirken - hvad enten det er de mange turister eller byens borgere - må finde kirken som et højtideligt og smukt rum.

Ved mødet gennemgik arkitekt Anders Glavind Jensen fra arkitektfirmaet EplusN de første forestående opgaver i forbindelse med ombygningen, der forventes af komme til at løbe op i 19,5 millioner og strække sig frem til december 2019.

For borgerne i Vejle bliver det mest synlige i den kommende tid etableringen af byggepladsen på området foran og omkring kirken. Hele ombygningen drejer sig dog om det indvendige i kirken.

Annonce

Flere muligheder i kirken

Et af problemerne i kirken i dag er de dårlige adgangsforhold for kørestolsbrugere og dårligt gående. Ligesom der laves ny trappe og rampe ved indgangen, indarbejdes også en rampe i gulvet ved koret. Det giver god tilgængelighed i forbindelse med gudstjenester og altergang samt ved arrangementer i det nye møderum bag alteret.

Kirkerummet har desuden i dag en ujævn varmefordeling. Der etableres derfor også et nyt varmeanlæg i kirken og tårnet. Overordnet set bliver der i forbindelse med ombygningen indrettet en række nye rum og funktioner. Det sker for styrke Sct. Nicolai Kirke som et aktivt centrum for sognets liv, fortæller menighedsrådet i en pressemeddelelse.

Pulpituret udvides i hele kirkens bredde, og alteret fremrykkes, så der kan blive et nyt møderum i korets østende. Tårnets sidebygninger ombygges, så der kan etableres en bedre trappe, nyt anretterkøkken og flere toiletter - blandt andet et handicaptoilet og et puslerum.

Annonce

Mere lys

I koret udskiftes eksisterende mosaikvinduer til klart glas, så korets dagslysforhold forbedres. I hele kirken suppleres de gamle lysekroner med nye belysninger i messing. Der er tale om både nye lysekroner samt lofts- og vægmonterede lamper.

Kirkens indvendige vægge får også en omgang. Alle vægge nykalkes, revner i mure og hvælv udbedres, og inventaret istandsættes.

I ombygningsperioden har sognet lejet sig ind i lokaler i Sct. Maria på Blegbanken 3 A, hvor gudstjenester og øvrige sogneaktiviteter holdes i den kommende tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce