Annonce
Billund

Menighedsrådsvalg på en ny måde giver spænding: - Jeg håber, vi kan blive enige

Else Marie Madsen, formand for Grene Menighedsråd, håber at mange vil komme til valgforsamling til 15. september.  Arkivfoto Michael Svenningsen
Menighedsrådsvalget kommer i år til at ligne valget til bestyrelsen i en forening. Hvis man ellers kan blive enig. Ellers bliver der valg til november.
Annonce

Grindsted/Billund: Flere steder i Billund Kommune ser menighedsrådene frem mod et menighedsrådsvalg, som i år foregår på en helt ny måde, nemlig ved en såkaldt valgforsamling den 15. september.

Dermed kommer menighedsrådsvalget til at ligne generalforsamlingen i sportsklubben. Medlemmer til menighedsrådet bliver valgt af dem, der møder frem den 15. september. Det sker ved en skriftlig og hemmelig afstemning, hvor man kan skrive flere navne på sin stemmeseddel.

Det er en metode, som bliver imødeset med spænding.

- Det bliver meget anderledes end før. Indtil 2016 har vi jo altid haft kampvalg i Billund, mens der sidste gang kun var det antal kandidater, som svarede til antallet af pladser i menighedsrådet, siger Else Marie Madsen, menighedsrådsformand i Grene Sogn.

Annonce

Vigtigt arbejde

Hun er spændt på at se, hvor mange der kommer til valgforsamlingen og har indtil videre indtryk af, at det måske ikke er ret mange, der ved, at de selv skal møde op for at stemme.

- Vi lokker med, at det er spændende at komme og høre om, hvad vi laver i menighedsrådet. Det er et vigtigt arbejde, som omfatter både at være arbejdsgiver, tage sig af bygninger, stå for socialt arbejde og ikke mindst at skabe rammer om det kristne budskab, siger hun.

Også i Grindsted er menighedsrådsformand Lone Ovesen spændt - både på, hvor mange der vil dukke op og på udfaldet.

Annonce

IM og grundtvigianerne

- Vi forhandler om fredsvalg lige nu og håber at kunne præsentere en liste til valgforsamlingen, og forhåbentlig kan vi blive enige, siger hun og lægger ikke skjul på, at hun ofte har har andre interesser end medlemmerne fra Indre Mission.

- De synes jo, at kirken skal være for dem, der kommer der mest. Som kulturkristen mener jeg, at kirken skal være for alle, og at også de fraskilte og de homoseksuelle kan blive gift i kirken, siger hun.

Menighedsrådsformand Lone Ovesen, Grindsted, er spændt på den nye valgform. Arkivfoto: Martin Ravn

Derfor er det ikke sikkert, at de nye menighedsråd er på plads den 15. september. Er nogen utilfredse med afgørelsen, kan de nemlig i løbet af de efterfølgende fire uger aflevere en alternativ liste med kandidater, og så skal der være valg. Kommer det til en egentlig afstemning, vil den foregå den 19. november.

Annonce

Corona og stor interesse

I Grindsted er der tradition for en høj stemmeprocent (18-19 procent), og det kan betyde, at mange vil dukke op ved valgforsamlingen.

- Jeg kan godt - i de her coronatider - være bekymret for, hvor mange der vil komme. Kommer der rigtig mange, kan vi jo blive udfordret, siger Lone Ovesen, der i forbindelse med orienteringsmødet forud for valget oven på klokkespilssagen i Grindsted oplevede et propfyldt kirkehus i Grindsted.

Både Grindsted og Nollund-Urup menighedsråd holder torsdag den 13. august orienteringsmøder om, hvad arbejdet i et menighedsråd indebærer.


Vi lokker med, at det er spændende at komme og høre om, hvad vi laver i Menighedsrådet er et vigtigt arbejde, som omfatter både at være arbejdsgiver, tage sig af bygninger, stå for socialt arbejde og ikke mindst at skabe rammer om det kristne budskab.

Else Marie Madsen, Billund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Brysterne skal stadig støttes i Børkop

Annonce