Annonce
Vejle

Mens coronastormen raser: 101-årige Irmgard går tur hver dag og klarer selv al rengøring

Irmgard Balle holder sig i gang under coronakrisen, hvor hun dog får hjælp til indkøb, fordi hun er i corona-risikogruppen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Coronakrisen er ikke besværlig for Irmgard Balle. Hun får hjælp til sine indkøb og klarer sig ellers med godt humør og taknemlighed for sine mange venner.
Annonce

Vejle: Risikogruppen... den kan 101-årige Irmgard Balle fra Bredballe ikke sige sig fri for at være en del af, selv om hun stadig klarer al rengøring selv, dyrker yoga, holder gang i interesserne og går tur hver dag.

Men alderen indikerer, at hun skal passe ekstra på.

102 år fylder hun til oktober, så det trecifrede livsstykke, der også dyrker højtlæsning og stamtræsforskning, er særligt sårbar i denne tid, hvor Covid-19 raser.

Irmgard Balle trives dog, for "man kan jo altid gå sig en tur i skoven," siger hun glad.

Under coronakrisen føler hun sig ikke begrænset, selv om det er slut med at gå i Bredballe Center eller Bilka for at handle. Men der er også andre måder at komme ud på. For eksempel når en af hendes naboer i Østerbo spadserer forbi med hunden.

- Hun er min snakkeveninde, så hver dag åbner jeg lige døren til terrassen og får en god venindesnak under hundeluftningen, siger Irmgard Balle.

Der er faktisk mange, der har tilbudt at hjælpe med at handle, men jeg holder mig til én. Så afregner jeg med netbank.

Irmgard Balle

Annonce

Afregner med netbank

Hun bor alene i en treværelses lejlighed på Rønnen i Bredballe. Hun bliver i denne tid ringet op af sine mange gode naboer fra Bakkekammen Syd, hvor hun boede i 37 år frem til 2004.

- Vi var 13 husstande og havde et fantastisk sammenhold. Vi blev venner, holdt gadefester og inviterede altid hinanden, når der var en særlig anledning. Og mange af dem ringer til mig. En har taget mig med i teateret igennem mange år, fortæller hun.

- Der kan vi så ikke komme nu, men han har så tilbudt at handle for mig, fortæller Irmgard Balle.

- Der er faktisk mange, der har tilbudt at hjælpe med at handle, men jeg holder mig til én. Så afregner jeg med netbank. Lige nu er jeg ved at samle sammen og skrive en indkøbsliste til ham, siger hun.

Hun har computer og mobiltelefon, så hun kan både sende en e-mail og en sms og er på den måde i kontakt med familie og venner også.

Hvordan føles det, at andre tilbyder hjælp til dig med indkøbene?

- Det er så stort, at nogen vil hjælpe. Det er jeg meget glad for. Det er jo en mærkelig situation, så det giver mig en tryghed. Men ellers føler jeg mig ikke så begrænset af krisen, for vi har mange friarealer og skov her i Bredballe. Jeg kan altid gå en tur, og det gør jeg hver dag, siger Irmgard Balle.

Og så har hun en lille interesse: Højtlæsning.

- Jeg læser meget, for jeg har jo ikke nogen at snakke med herhjemme i det daglige. Jeg læser højt, når jeg læser en bog, for så vedligeholder jeg stemmeorganerne. Det er vigtigt. Det er også vigtigt at holde hjernen i gang, mener Irmgard Balle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce