Annonce
Fredericia

Mens lærere og elever er hjemme: Skole får nye, topmoderne lokaler

Fire moderne klasselokaler står og venter på eleverne på Kirstinebjergskolens afdeling Havepladsvej. Foto: Peter Leth-Larsen
Mens eleverne er hjemme, sker der forandringer på Kirstinebjergskolens afdeling på Havepladsvej. Nye pavilloner er sat op, efter at der tidligere på året blev konstateret skimmelsvamp.
Annonce

Fredericia: Mens eleverne er hjemme under corona-krisen, er seks nye lokaler skudt op på Kirstinebjergskolens afdeling på Havepladsvej.

Det er de nye pavilloner, som blev bestilt, efter at der tidligere på året blev konstateret skimmelsvamp. Det betød, at tre af lokalerne på skolen ikke kan bruges til undervisning. Distiktsskoleleder Magnus Kudahl te Pas glæder sig til, at de fire klasselokaler og to teamlokaler tages i brug.

- Det er topmoderne lokaler fra Mobile House. De er cirka 70 kvadratmeter store, og desuden er der to teamlokaler, som tilsammen er 35 kvadratmeter store. De lever op til alle standarder med lys, lysindfald, varme og udluftning, siger skolelederen.

Der er konstateret skimmelsvamp på Kirstinebjergskolen på Havepladsvej. Derfor er skolen i gang med at opføre en stor pavillon på sportspladsen, som skal stå klar, når eleverne vender tilbage efter coronahjemsendelsen. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Måske efter påske

Skolelederen håber, at eleverne kan tage de nye, lejede pavilloner i brug efter påske. Men det kommer an på, om nedlukningen af landets skoler fortsætter. Indtil videre lyder meldingen fra regeringen på en nedlukning frem til 13. april.

Rent teknisk bliver lokalerne klar til brug i denne uge, hvor de sidste elementer til udluftning leveres.

Annonce

En afdeling for sig

Skimmelsvampen blev konstateret efter målinger i januar. De er opstået efter det store regnskyl, der ramte Fredericia 31. juli 2019. Her trængte både regn- og kloakvand ind i bygningerne på Havepladsvej.

Fredericias byråd har siden sat Kirstinebjergskolen bygninger under lup. Politikerne skal vurdere, om det kan svare sig at renovere. Eller om det på sigt bedre betaler sig at bygge en ny skole.

- Det er dejligt at få nye lokaler. Men skal der lidt malurt i bægeret, så bliver det jo lidt en afdeling for sig. Det giver ikke en sammenhængende skole, så det er ikke en langsigtet løsning, som kan vare flere år, siger Magnus Kudahl te Pas.

De nye pavilloner er sat op for enden af sportspladsen. Men der er stadig plads til boldspil på græsarealet.

Mens eleverne er hjemme, har håndværkere været i gang med installere nye pavilloner. Mobilhouse har leveret dem. Foto: Peter Leth-Larsen
De sidste elementer på pavillonerne installeres i denne uge. Indtil videre holdes skolen - ligesom alle andre skoler - lukket til og med 13. april. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce